tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Είμαστε αποκομμένοι και αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο" καταγγέλλουν από τη Μεγαλόπολη!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

"Είμαστε αποκομμένοι και αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο" καταγγέλλουν από τη Μεγαλόπολη!

Καταστηματάρχες της Μεγαλόπολης προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών και κατέθεσαν αίτηση – υπόμνημα προς το Δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας τα εξής: «Εδώ και 2 χρόνια περίπου, η Μεγαλόπολη παραμένει κυριολεκτικά αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, μετά την λειτουργία της νέας Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας, που δυστυχώς έκανε ...
την πόλη μας μοναδικό φαινόμενο, όπου οι εθνικές αρτηρίες αντί να βοηθήσουν στην επικοινωνία, εμάς μας απομόνωσαν ΕΝΤΕΛΩΣ.
Ο λόγος γνωστός: η προτεινόμενη συνδετήρια οδός μέσω Περιβολίων, εξελίχθηκε σε γεφύρι της Άρτας. Καθυστερήσεις, κωλύματα ή ότι άλλο, και μέχρι και σήμερα είμαστε χωρίς σύνδεση με την Ε.Ο.
Οποιοσδήποτε διερχόμενος στην νέα Εθνική Οδό, αποφασίσει να μπει στην Μεγαλόπολη, υποχρεώνεται να διανύσει περί τα 20 χλμ!!!!
Έτσι η αγορά της Μεγαλόπολης υποφέρει πια διπλά. Από την μία η κρίση και από την άλλη η απόλυτη απομόνωση.
Κατόπιν των ανωτέρω που εκτιμούμε πως γνωρίζετε και εσείς, και λαμβάνοντας υπόψη, ότι φτάσαμε σε σημεία απελπισίας, χωρίς υπερβολές, μέρες πριν τα λουκέτα των καταστημάτων μας.
Αιτούμεθα:
  1. Να συζητηθεί το θέμα μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
  2. Να ενημερωθούμε λεπτομερώς, για την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στην υπό κατασκευή συνδετήρια οδό Περιβολίων .
  3. Σε περίπτωση συνέχειας καθυστερήσεων, που δεν μπορεί πλέον να αντέξει η πόλη, να συζητηθεί ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση για ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ (παραμένουμε στην αρχική άποψη μας, για σύνδεση στο ύψος Μακρυσίου).
Επικαλούμεθα την αρωγή και άμεση στήριξη σας, σε μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση για όλους μας.
Ο χρόνος για την αγορά της Μεγαλόπολης μετρά αντίστροφα !!!»

Η αίτηση αυτή κοινοποιείται στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους τρεις βουλευτές Αρκαδίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
blogger hit counter