tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ θα συναντηθεί αύριο ο Δήμαρχος Μεγαλούπολης για τα βιομηχανικά απόβλητα

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ θα συναντηθεί αύριο ο Δήμαρχος Μεγαλούπολης για τα βιομηχανικά απόβλητα

Στο πλαίσιο της συνάντησης για τις νέες φυλακές, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, ρωτήθηκε και απάντησε για τις σοβαρές εξελίξεις, σχετικά με την απόφαση για κατασκευή και λειτουργίας μονάδας διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων.
Στην απάντηση του, ο Δήμαρχος είπε…

«Πρόκειται για ένα θέμα που καίει τη Μεγαλόπολη. Το ΥΠΕΚΑ μαζί με άλλα Υπουργεία, προχώρησαν στην υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων, χωρίς να υπάρξει κάποια διαβούλευση. Εμείς έχουμε διατρανώσει την αντίθεσή μας εδώ και πολλά χρόνια, από το 2007, έχουμε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, θα προσφύγουμε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί η περιοχή μας δεν αντέχει, διότι και ρυπαντικό φορτίο έχει μεγάλο, και αφενός ο χώρος είναι πολύ κοντά στον Αλφείο και πάνω από την μεγάλη υπόγεια λίμνη που υπάρχει κάτω από τα ορυχεία.
Με δυναμικές κινητοποίησες, είμαστε αποφασισμένοι να μην υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο, διότι και περιβαλλοντικά απαράδεκτο είναι και δεν υπάρχει αναγκαιότητα πλέον για διαχείριση αποβλήτων από τη ΔΕΗ.
Θα είμαστε μαχητικά αρνητικοί ως το τέλος.
Αύριο κάνω την πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, για να διαμηνύσω την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το ίδιο θα κάνω και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος.»
blogger hit counter