tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αναστολή της κατάργησης του σχολείου στη Δημητσάνα και νέο σχολείο στην Καρκαλού;

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αναστολή της κατάργησης του σχολείου στη Δημητσάνα και νέο σχολείο στην Καρκαλού;


Για την αναστολή της συγχώνευσης σχολείων στη γειτονική Κορινθία, σας είχαμε ενημερώσει, σε παλαιότερη ανάρτηση (εδώ). Επίσης, είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι και η Γορτυνία πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, από τη στιγμή που υπάρχει πρόσφορο έδαφος στο Υπουργείο Παιδείας. Αφού έγινε για την Κορινθία, γιατί να μην γίνει και για την Αρκαδία;
Όσα γράψαμε, επιβεβαιώθηκαν, στην τελευταία συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, στο Υπουργείο Παιδείας, πριν από δύο ημέρες.
Ο Δήμαρχος, μαζί με τοπικούς φορείς και γονείς μαθητών από τη Δημητσάνα, πήγαν στην Αθήνα και είχαν σημαντικές συναντήσεις στο Υπουργείο.
Εκεί, προέκυψε ότι το θέμα της αναστολής της συγχώνευσης των γυμνασίων της Γορτυνίας, για έναν χρόνο, είναι υπό …
συζήτηση στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν υποσχέθηκαν ότι θα γίνει, αλλά το συζητούν. Κι αυτό είναι ένα θετικό, πρώτο βήμα.
Σίγουρα, αν ο Δήμαρχος Γορτυνίας, άλλαζε τακτική και αντί να έχει αποκλείσει τους βουλευτές της Αρκαδίας, τους είχε δίπλα του, τότε ο στόχος θα ήταν πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί.
Αλλά, προς το παρόν, ο Γιαννόπουλος, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν θέλει στα πόδια του, κανέναν βουλευτή και κανέναν άλλο παράγοντα της Αρκαδίας, που θα μπορούσε να τον βοηθήσει ουσιαστικά, στην υπόθεση αυτή.
Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από τις συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, είναι ότι τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της δημιουργίας ενός νέου σχολείου στη Γορτυνία, που δεν θα είναι ούτε στη Βυτίνα, ούτε στη Δημητσάνα, αλλά κάπου ενδιάμεσα, για να βολεύει όλες τις περιοχές.
Στο «Παιδείας» είναι πολύ θετικοί, με αυτή την προοπτική και φαίνεται να υιοθετούν ουσιαστικά μία παλαιότερη πρόταση που είχε κάνει ο Παρασκευόπουλος, για ένα νέο σχολείο, ανάμεσα σε Βυτίνα και Δημητσάνα.
Οι τοποθεσίες που «παίζουν», αν προχωρήσει αυτό το σενάριο, διότι συγκεκριμένη απόφαση δεν υπάρχει, προς το παρόν, είναι δύο: Η περιοχή του «Καμπέα» και η Καρκαλού.
Εκτιμάται ότι η Καρκαλού είναι η καλύτερη λύση. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό της Γορτυνίας, πάνω στον οδικό άξονα Τρίπολης-Πύργου, μεταξύ Βυτίνας και Λαγκαδίων.
Το χωριό αποτελεί σταυροδρόμι για την πρόσβαση στα χωριά της περιοχής: την πρωτεύουσα της Γορτυνίας Δημητσάνα, τα Λαγκάδια και τα χωριά της Ηραίας. Στο ύψος του χωριού, διασταύρωση οδηγεί στη Δημητσάνα, στη Στεμνίτσα και στου Σέρβου. Μιά άλλη οδηγεί στο χωριό Ράδου, στις πλαγιές του Μαινάλου.
blogger hit counter