tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Ο κ. Τατούλης αδρανεί για τα προβλήματα της Ολυμπίας Οδού"

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"Ο κ. Τατούλης αδρανεί για τα προβλήματα της Ολυμπίας Οδού"


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκο, «την ώρα που ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, πήραν πρωτοβουλία και αύριο (Πέμπτη) γίνεται σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών (σ.σ. τελικά θα γίνει στις 2.8.2011), για τον αυτοκινητόδρομο "Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος- Τσακώνα", στην οποία προσκάλεσαν και τους Δημάρχους Πάτρα και Πύργου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, ο λαλίστατος κατά τ’ άλλα Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση ...
ώστε έστω και εκ των υστέρων να συμμετάσχει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εν λόγω σύσκεψη.
Θυμίζουμε στους πολίτες της Πελοποννήσου ότι στην πρόταση απόφασης που καταθέσαμε οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 18ης Ιουλίου, μεταξύ των άλλων ζητούσαμε να υπάρξει συντονισμός με την Περιφέρεια και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας.
Ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία, όπως είναι γνωστό, απέρριψαν την πρότασή μας. Διότι, μας είπαν, «παρακολουθούν το θέμα πολύ στενά».
Το πόσο στενά το παρακολουθούν αποδεικνύεται από τις εξελίξεις.
Επίσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 25ης Ιουλίου αρνήθηκε ο κ. Τατούλης να τεθεί καν η πρόταση ψηφίσματος την οποία κατέθεσε η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» για τις απολύσεις των εργαζομένων της Ολυμπίας Οδού και το σταμάτημα των εργασιών.
Φαίνεται ότι ο κ. Τατούλης, τις αρνητικότατες εξελίξεις στην Ολυμπία οδό τις θεωρεί ήσσονος σημασίας.
Οι πολίτες της Πελοποννήσου ας κρίνουν…

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταγγέλλει τις αθρόες απολύσεις των εργαζομένων της Ολυμπίας Οδού. Πάνω από 2.500 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί μέχρι στιγμής και με βάση την ανακοίνωση του Σωματείου «Η Γαλαρία», η Ολυμπία Οδός αποτελεί παρελθόν και μαζί και οι υπόλοιποι οδικοί άξονες.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καλεί την Ολυμπία Οδό να επαναπροσλάβει όλους τους εργαζομένους που έχουν απολυθεί και την κυβέρνηση να πάρει θέση και να απαιτήσει από την εταιρεία την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων.
Ζητά απ’ την κυβέρνηση να καταγγείλει τη σύμβαση, αν οι εταιρείες την έχουν παραβιάσει και να συνεχιστεί το έργο της Ολυμπίας Οδού σε όλο το φυσικό του αντικείμενο ως δημόσιο έργο.
blogger hit counter