tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τι είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ στον "Megalopoli fm" για τα επικίνδυνα απόβλητα

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τι είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ στον "Megalopoli fm" για τα επικίνδυνα απόβλητα


Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Παναγιώτη Μπούρα, την Τρίτη 19/7/2011, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρος Ζερβός μίλησε στον Megalopoli fm και στην "Εκπομπή" με την Γεωργία Δημητρακοπούλου.
Μεταξύ άλλων, είπε:
1. ----Η ΔΕΗ βούλεται να ενταφιάσει μόνο τον αμίαντο από την αποκαθήλωση των μονάδων της που υπολείπεται. Δεν απαιτείται ΧΔΒΑ για αυτό. Το προτείναμε μετά από παρέμβαση του υπουργείου.

2.----Για την έγκριση της μελέτης ενημερώθηκα από τον δήμαρχο (κ. Μπούρα) προχθές.
Δεν φανταζόμουν ότι θα προχωρούσε η ΜΠΕ.

3.---- Ναι, είμαστε αρωγοί στην μη κατασκευή ΧΔΒΑ και σήμερα είπαμε, ότι η οποιαδήποτε χρήση γίνει στο μέλλον να γίνει σε συνδιαχείρηση με τον Δήμο. είναι σημαντικό να έχουμε την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

4.----Θα δούμε ποιές διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν αφού ενημερωθούμε από το υπουργείο. Επίσης εγγράφως θα απαντήσουμε στον Δήμο Μεγαλόπολης για το πως θα χρησιμοποιηθεί από την ΔΕΗ αυτός ο χώρος. Σαφώς σε ένα ΧΔΒΑ μπορούν να διαχειριστούν πολλά περισότερα από αμίαντο.

5.----Όχι βέβαια δεν έχουμε τη βούληση να δημοπρατήσουμε το έργο, άλλωστε ο φορέας διαχείρησης του ΧΔΒΑ δεν είναι η ΔΕΗ, που όμως έχει καταθέσει την μελέτη που ενέκρινε η ΚΥΑ, που είναι θέμα προς διευκρίνηση.


blogger hit counter