tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Ζητάμε νέες φυλακές, στα όρια του Δήμου Τρίπολης»

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

«Ζητάμε νέες φυλακές, στα όρια του Δήμου Τρίπολης»

"Έχουν ήδη προσφερθεί αρκετοί χώροι" αποκάλυψε ο Δημαρχος (video)!

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης δεν κατάφερε να λάβει ομόφωνη απόφαση για τις νέες φυλακές. Επί της ουσίας, κανείς δεν διαφώνησε στην αναγκαιότητα να διατηρηθούν οι φυλακές, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Τρίπολης, απλώς υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο όλο θέμα, οι οποίες αποτυπώθηκαν με διαφορετικές προτάσεις.
Η πρόταση που εγκρίθηκε ήταν ....
εκείνη που κατέθεσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος είπε ότι «εμείς επιμένουμε να δημιουργηθεί νέο σωφρονιστικό κατάστημα, στα όρια του Δήμου» και παράλληλα πρότεινε τη σύσταση μίας επιτροπής, η οποία θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου η  τελική πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος Τρίπολης να είναι η καλύτερη δυνατή.
Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από τους βουλευτές της Αρκαδίας, τους Προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, των εργαζομένων στις φυλακές και βέβαια του Δημάρχου και των αρχηγών των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η άλλη πρόταση η οποία τέθηκε από τον Κώστα Γεωργακόπουλο και τον Δημήτρη Νικολάου ήταν ότι οι φυλακές πρέπει να παραμείνουν στο Δήμο Τρίπολης, αλλά να μεταφερθούν σε ένα νέο, σύγχρονο κτίριο, το οποίο θα εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες σε εργαζομένους και κρατούμενους.
Την πρόταση αυτή ψήφισαν μόνο οι Γεωργακόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Νικολάου και Γιόκαρης και απορρίφθηκε.
blogger hit counter