tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Η Μεγαλόπολη συζήτησε για τις φυλακές!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η Μεγαλόπολη συζήτησε για τις φυλακές!


http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, για πρώτη φορά στην Μεγαλόπολη μια δημόσια συζήτηση - διαβούλευση και αυτή αφορούσε το θέμα των νέων φυλακών.
Τη συζήτηση διοργάνωσε ο δήμος Μεγαλόπολης και αναμφίβολα σημείωσε μεγάλη επιτυχία -  άσχετα με την γνώμη που είχε ο καθένας για την δημιουργία των φυλακών η όχι - όχι μόνο επειδή γέμισε η αίθουσα αλλά και για άλλους λόγους.
Επιτέλους η Μεγαλόπολη ...
άρχισε να μιλάει δημόσια για ό,τι την απασχολεί.. να μιλάει ανοιχτά.
Μέσα στην αίθουσα σίγουρα υπήρχαν κάτοικοι που είχαν διαφορετικές απόψεις και παρά τις μικρές διακοπές και παρεμβάσεις το κλίμα ήταν γενικότερα καλό.
Σίγουρα η Μεγαλόπολη είναι για ακόμη μια φορά σχεδόν διχασμένη για το τί θέλει...αλλά αυτό δεν εμπόδισε κανέναν να ακούσει και την αντίθετη άποψη.
Μακάρι αυτή η διαδικασία να είχε γίνει και στο παρελθόν για ακόμα πιο σοβαρά θέματα...ας ελπίζουμε τουλάχιστον ότι θα γίνετε από εδώ και πέρα!
Στα αξιοσημείωτα της συζήτησης είναι σίγουρα η διαφωνία που διακρίνεται ανάμεσα σε πολλούς κατοίκους αλλά και σε πρωτοκλασάτους συμβούλους του δημοτικού συμβουλίου  αλλά και η απουσία πολλών από αυτούς, την στιγμή μάλιστα που η όλη διαδικασία έγινε για να αφουγκραστούν την άποψη της κοινωνίας. Επίσης έντονη ήταν η απουσία καθαρής φωνής από την αντιπολίτευση με μόνη εξαίρεση την τοποθέτηση του κ.Χριστογιαννόπουλου και Γιώργου Κουρέτα!
Από την πλευρά του συνδυασμού του κ. Μπούρα μίλησαν και τάχθηκαν καθαρά κατά των φυλακών στην Μεγαλόπολη κ Χρήστος Κασελούρης ο Γιώργος ο Κλουκίνας και ο Κανέλος ο Δράκος. Και όλα αυτά την στιγμή που είναι φανερό ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος , δείχνουν να θέλουν υπό ορισμένες προϋποθέσεις τις φυλακές! Πιστεύω ότι ίσως δούμε μια διαφωνία  στους κόλπους της συμπολίτευσης του Δήμου Μεγαλόπολης στο θέμα αυτό!

Αξιοσημείωτο πάλι είναι ότι αρκετοί συμπολίτες μας είχαν λίγο ¨άγριες¨ διαθέσεις και πολλές φορές διέκοπταν τους ομιλητές, όπως επίσης ότι αρκετοί έλεγαν κάτι και μετά αποχωρούσαν χωρίς να περιμένουν να ακούσουν απαντήσεις, με αποτέλεσμα στο τέλος να έχουν απομείνει λίγοι στην αίθουσα . Αλλά ήταν φυσικό και επόμενο μια και αυτή η διαδικασία ήταν κάτι πρωτόγνωρο!
Όπως και να έχει , η αρχή έγινε όπως είπα και πριν. Και απομένει τώρα να δούμε και την συνέχεια.. και περιμένουμε σίγουρα όλοι από τους δημοτικούς μας άρχοντες να αρχίσουν να θέλουν να μας ακούν πιο συχνά και για περισσότερα θέματα.
Η Μεγαλόπολη έχει ανάγκη διαλόγου...και τοποθέτησης στο προσκήνιο και στον δημόσιο διάλογο και άλλων θεμάτων ...που μπορούν να αλλάξουν πρός το καλύτερο το μέλλον μας και να δώσουν μια νέα προοπτική στον τόπο μας!
Ελπίζω και περιμένω από τους δημοτικούς μας άρχοντες να αλλάξουν τακτική και να  μας ακούν περισσότερο!!
blogger hit counter