tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Η λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού"

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

"Η λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού"


Σήμερα, συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένα θέμα το οποίο αφορούσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή κόμβου εισόδου στον Αερολιμένα Καλαμάτας».
Η κουβέντα δεν άργησε να πάει στο αεροδρόμιο της Τρίπολης....
Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι προ ημερών βρέθηκε σε Πόρτο Χέλι και Κρανίδι, όπου υπάρχει μεγάλη πτώση του τουρισμού και το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην Αργολίδα θεωρούν ότι η μόνη σωτηρία για τον τουρισμό της περιοχής, είναι η λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη.
Λαμβάνοντας το λόγο, ο Περιφερειάρχης είπε ότι «η υπόθεση του αεροδρομίου της Τρίπολης είναι δέσμευση του κυρίου Πρωθυπουργού. Επιπλέον, υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και προβλεπόμενη δράση μέσα στο περιφερειακό σχεδιασμό που ψηφίστηκε το 2003, μετά από δική μου παρέμβαση. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Έχω έρθει σε επαφή με τον κύριο Μπεγλίτη, στείλαμε το σχετικό έγγραφο και είναι σίγουρο ότι κ. Μπεγλίτης θετικά θα σταθεί σε αυτό το αίτημα.»
blogger hit counter