tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ιδρύεται "Σπίθα" σήμερα στην Τρίπολη!

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ιδρύεται "Σπίθα" σήμερα στην Τρίπολη!


του Γιώργου Σγούρδου

 Μετά απ' όσα συνέβησαν τα τελευταία 2 χρόνια στην Ελλάδα, θεωρώ πως φθάσαμε στο "ως εδώ και μη παρέκει", πως πρέπει να τοποθετηθούμε πλέον ξεκάθαρα απέναντι στο φαύλο Σύστημα της κομματοκρατίας. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο -ίσως μάλιστα να είναι ήδη αργά. Οι εξελίξεις ...
δείχνουν πως κανείς από τους σημερινούς "ηγέτες", κανένα κόμμα από αυτά που μας έφεραν ως εδώ (ή που, με την σιωπή τους, δεν το απέτρεψαν) δεν είναι ικανό να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές. Εξάλλου, διαπιστώνουμε όλοι μας πως δεν έχουμε καν δημοκρατία. Θεωρώ πως είναι καθήκον μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας: ν' ασχοληθούμε και πάλι ενεργά με την πολιτική. Όχι όμως ως οπαδοί ή πολιτευτές των υπαρχόντων κομμάτων, αλλά ως συνδημιουργοί, ως συνδιαμορφωτές μιας νέας πολιτικής, με υλικά αληθινής δημοκρατίας. Θα μου πείτε, πώς θα φτάσουμε ως εκεί -δηλαδή ν' αποκτήσουμε δημοκρατία, έχοντας απέναντί μας μια πανίσχυρη μηχανή Εξουσίας και προπαγάνδας; Οφείλουμε, πρώτα απ 'όλα, να ξεκινήσουμε έναν αγώνα αφύπνισης του κόσμου που αγνοεί ή υποβαθμίζει την σημασία όσων συμβαίνουν γύρω μας. Γι' αυτό τον σκοπό χρειάζεται μελέτη (ώστε να οπλιστούμε με επιχειρήματα που φωτίζουν την Αλήθεια), αφοσίωση, υπομονή κι επιμονή. Χρειάζεται πίστη. Είτε την έχεις και είσαι έτοιμος για την δύσκολη συνέχεια (που ίσως σε ανταμείψει μια μέρα με την χαρά της ενεργού συμμετοχής σε μια ιστορική ανατροπή), είτε δεν την έχεις και κάθεσαι στο σπίτι σου.

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ιδρύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Μίκη Θεοδωράκη και είναι, όπως το λέει το όνομά της, "κίνηση", όχι πολιτικό κόμμα. Πολλές πληροφορίες σχετικά με την ίδρυση, την πορεία ως τώρα και τους μελλοντικούς στόχους της Κ.Α.Π. μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα: http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/ όπου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι ομιλίες που έχει πραγματοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης τους τελευταιους μήνες ανά την Ελλάδα, η Ιδρυτική Διακήρυξη της Κ.Α.Π., ενδιαφέροντα άρθρα, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις Σπίθες της Ελλάδας. Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα περισσότερες από 100 Σπίθες - δηλαδή μικρές τοπικές ομάδες πολιτών -κατά κανόνα 10 ως 50 ατόμων- με δική τους οργάνωση και λειτουργία, που λαμβάνουν πρωτοβουλίες που σχετίζονται κυρίως με την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για φυτώρια δημοκρατίας, παιδείας, πολιτισμού. Είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, ειδικά για την γενιά μας που ως τώρα -κατά κανόνα- "τα είχε όλα έτοιμα" και δεν κατέβηκε ποτέ ως τώρα στους δρόμους.

Έτσι λοιπόν, ιδρύεται η Σπίθα Τρίπολης την Τρίτη 16 Αυγούστου 2011. Στις 8 μ.μ. μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο θα πραγματοποιηθεί η 1η συνάντηση όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών.
Ελάτε να συζητήσουμε, ελάτε να γνωριστούμε. Προωθήστε το παρόν μήνυμα σε φίλους σας που ενδεχομένως ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.


Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε τα νεανικά του χρόνια στην Τρίπολη, όπου συνέθεσε τα πρώτα του μουσικά έργα. Αργότερα, εξορίστηκε στην Ζάτουνα Αρκαδίας. Σημαντικό μέρος της δράσης του, καλλιτεχνικής και πολιτικής, συνδέεται με την Τρίπολη και την Αρκαδία. Εμείς οι Αρκάδες ας τιμήσουμε λοιπόν αυτό τον Μεγάλο Έλληνα που στην ζωή του έβαζε πάντοτε πιο ψηλά το Χρέος προς την πατρίδα. Ας τον κάνουμε περήφανο, όπως μας κάνει κι εκείνος. Ας βοηθήσουμε την πατρίδα μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε: "η ισχύς εν τη ενώσει". Πλαισιώνοντας την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, δημιουργώντας Σπίθες στην Τρίπολη και σε όλη την Αρκαδία, κάνουμε το πρώτο βήμα στην μακρά και δύσκολη πορεία μας προς την ελευθερία.

Γιώργος Σγούρδος
Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης
Τρίπολη


επικοινωνία: sgourdos@yahoo.gr
blogger hit counter