tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Καταλήψεις – Αυτά είναι τα αιτήματα των μαθητών του 4ου Λυκείου Τρίπολης

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Καταλήψεις – Αυτά είναι τα αιτήματα των μαθητών του 4ου Λυκείου Τρίπολης


Από σήμερα, τελεί υπό κατάληψη και το 4ο Λύκειο Τρίπολης. Το Blog «Καλημέρα Αρκαδία» φέρνει στη δημοσιότητα τα αιτήματα των μαθητών του σχολείου, που είναι τα παρακάτω…


  1. Να πάψει το σχολείο να λειτουργεί υποστηρικτικά του φροντιστηρίου. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ.
  2. Κατάργηση της απαράδεχτης εξαίρεσης που γίνεται στους πολύτεκνους, με την εξευτελιστική βαθμολογία μέσω της οποίας εισάγονται στο πανεπιστήμιο.
  3. Μείωση του αριθμού των μαθητών κυρίως στα τμήματα κατευθύνσεων.
  4. Αδυναμία των μαθητών να παρακολουθήσουν τα ειδικά μαθήματα(π.χ. σχέδιο ελεύθερο και γραμμικό, κάποιες ξένες γλώσσες) για τα οποία εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον.
  5. Απαιτούμε σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό και στις τρεις τάξεις του Λυκείου και όχι μονάχα σε θεωρητικό επίπεδο. Ζητάμε αναλυτική ενημέρωση και υποστήριξη από εξειδικευμένα άτομα.
  6. Πάταξη του εξεταστικοκεντρικού χαρακτήρα της παιδείας.
  7. Βιβλία!! Άμεση παροχή βιβλίων στους μαθητές.
  8. Να μένουν ανοιχτές οι είσοδοι του καγκελόφραχτου σχολείου μας. Η φύλακας ξέρει καλά τη δουλειά της και εμείς πώς να προσέχουμε τον εαυτό μας. Θέλουμε να βιώνουμε την αίσθηση της ελευθερίας.
  9. Οι μαθητές της Α' Λυκείου δεν γνωρίζουν τον τρόπο εισαγωγής τους στα Α.Ε.Ι και οι καθηγητές αδυνατούν να τους ενημερώσουν. Το πλαίσιο λειτουργίας του «ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» είναι ασαφές και ακαθόριστο.
  10. Να χρησιμοποιείται ο σχολικός εξοπλισμός (γυμναστήριο, χημείο) απ' όλους τους μαθητές.
blogger hit counter