tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Επιστολή Παρασκευόπουλου σε Σμυρνιώτη για την ΠΕΔ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή Παρασκευόπουλου σε Σμυρνιώτη για την ΠΕΔ

Ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος (εκπρόσωπος στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Γορτυνίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), σε επιστολή του, προς τον Γιάννη Σμυρνιώτη (Δήμαρχο Τρίπολης και πρόεδρο της Γ. Σ.  Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου), σημειώνει:
«Αγαπητέ δήμαρχε
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σου διατυπώνω τη θέση μου για τα θέματα της  ημερήσιας διάταξης, της γενικής συνέλευσης της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, την οποία συγκαλείται ως πρόεδρός της.
Εν αρχή ην ο λόγος. Και το θεωρώ αδιανόητο, η πρώτη ιδρυτική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, να είναι μια διαδικασία τυπική, άχαρη, εκλογικίστικη. χωρίς  συζήτηση
  Αναρωτιέμαι, με ποια κριτήρια θα εκλέξουμε το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Δ,, τους εκπροσώπους για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, καθώς, και το εποπτικό συμβούλιο . Εάν μοναδικό κριτήριο είναι η παραταξιακή τοποθέτηση, και όχι συγχρόνως η αξιολόγηση των προσώπων και των ιδεών, τότε ας διενεργούσαμε τις εκλογές  δια αλληλογραφίας!
Αγαπητέ δήμαρχε, γνωρίζω  την ευαισθησία  σας  και φυσικά δεν σας χρεώνω καμιά προσωπική ευθύνη  Απευθυνόμενος σε εσάς και συγχρόνως στους 125 σύνεδρους, εκπροσώπους των δήμων Πελοποννήσου, θέλω να συμφωνήσουμε ότι πάνω από όλα είναι η Πελοπόννησος. Αυτή μας ενώνει και στο όνομα αυτής είμαστε υποχρεωμένοι να προτάξουμε το λόγο. Να μιλήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής μας, να διατυπώσουμε προτάσεις και σχέδια, που θα την βγάζουν έξω από την αναπτυξιακή καθυστέρηση. Όλοι μαζί, να σκιαγραφήσουμε τη νέα ταυτότητα της Πελοποννήσου, μια ταυτότητα με ελπίδα και προοπτική που την οφείλουμε στα παιδιά μας. Το ενοποιητικό στοιχείο όλων μας είναι  ο κοινός λόγος, πέρα από τις παρατάξεις.
Με αυτές τις σκέψεις, σε αυτήν την επιστολή μου, σας κάνω γνωστό  ότι την Δευτέρα στην έναρξη της συνέλευσης, θα ζητήσω να προταχθεί στην ημερήσια διάταξη,  και να προβλεφθεί χρόνος για συζήτηση από τους εκπροσώπους των παρατάξεων, αλλά, και από το σύνολο των συνέδρων. Η δε συζήτηση αυτή, να αποκρυσταλλώνεται σε ενωτικό ψήφισμα και σχέδιο για την Πελοπόννησο.» 
blogger hit counter