tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Η οικονομική κρίση «χτύπησε» και τον Αρκαδικό! Επιχορήγηση - «ανάσα» από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η οικονομική κρίση «χτύπησε» και τον Αρκαδικό! Επιχορήγηση - «ανάσα» από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το μπάσκετ του Αρκαδικού έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στον Αρκαδικό αθλητισμό και είναι αλήθεια ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Σμυρνιώτη, μαζί με άλλους διοικητικούς παράγοντες της ομάδας και χορηγούς, δημιούργησαν ένα σύνολο, επενδύοντας αρκετά χρήματα, δίνοντας στην ευκαιρία στην Τρίπολη να έχει μία ομάδα υψηλού επιπέδου, που κέρδισε τις εντυπώσεις στην Α2.
Όμως, η κρίση «χτύπησε» και τον Αρκαδικό, όπως ήταν λογικό. Το μπάτζετ φέτος να μειωθεί, ενώ κάποια στιγμή υπήρχε σκέψη και για το αν η ομάδα θα παίξει στην Α2. Τελικά, αποφασίστηκε ο Αρκαδικός να συνεχίσει στην Α2.
Χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε αίτημα –από την πλευρά του συλλόγου- για να επιχορηγηθεί από το Δήμο Τρίπολης, με ένα ποσό της τάξεως των …
30.000 €.
Από την πλευρά του Δημήτρη Παυλή, ειπώθηκε ότι όλοι αντιλαμβάνονται τα δύσκολα οικονομικά και υποσχέθηκε ότι σε ιδιωτικό επίπεδο, θα βοηθήσει την ομάδα. Τόνισε όμως ότι η δική του πρόταση είναι για επιχορήγηση 15.000 € και εφόσον υπάρξει ανάγκη, να δοθούν άλλα 15.000 €, με το νέο έτος.
Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι οι χρονιές είναι δύσκολες και ουσιαστικά συμφώνησε ε το σκεπτικό της πρότασης Παυλή.
Λέγοντας ότι «τα δημόσια οικονομικά πάνε από το κακό στο χειρότερο», ο Βασίλης Γιόκαρης, δήλωσε «παρών» και δεν ψήφισε για το θέμα αυτό.
Το επιχείρημα του Δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη, η οικογένεια του οποίου έχει τον Αρκαδικό, ήταν ότι από τη στιγμή που ο γειτονικός δήμος έδωσε επιχορήγηση 15.000 € στις Βρασιές, για τη Δ’ Εθνική, είναι λογικό το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης να επιχορηγήσει τον Αρκαδικό με 30.000 €, από τη στιγμή που αγωνίζεται στην Α2.
Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Πρόεδρος του Αρκαδικού και αδελφός του Δημάρχου, Μιχάλης Σμυρνιώτης, ο οποίος είπε ότι «προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα, με τη βοήεθα όλων σας. Στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, γυμνάζονται 200 -250 παιδιά. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα κάνουμε και φέτος αίτηση για επιχορήγησης από τη ΔΕΥΑΤ. Πέρυσι, η ΔΕΥΑΤ μας επιχορήγησε με 8.000 € και πρόπερσι με 5.000 €. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο κλειστό γυμναστήριο πέρυσι ήταν 30.000 €, αλλά φέτος η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, λόγω της κρίσης. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μας ενημέρωσε ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις σταματούν, άρα δεν μπορούμε να υπολογίζουμε ένα ποσό της τάξεως των 100.000 €. Ακόμα, δεν έχουμε πάρει την περυσινή επιχορήγηση!».
Το αίτημα του Αρκαδικού υπερασπίστηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Κουκάκης, ο οποίος ωα άνθρωπος του αθλητισμού και του μπάσκετ, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε τέτοιου είδους θέματα.
Τελικά, η επιχορήγηση των 30.000 € εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και θα δοθεί στον Αρκαδικό.
blogger hit counter