tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Οικονομικά, εφεδρεία και μεταφορά μαθητών "πονοκεφαλιάζουν" τους Δημάρχους της Πελοποννήσου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομικά, εφεδρεία και μεταφορά μαθητών "πονοκεφαλιάζουν" τους Δημάρχους της Πελοποννήσου

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εξελέγη χθες πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Καμπόσος Δημήτρης και Γενικός Γραμματέας ο Δήμαρχος Τριπόλεως Γιάννης Σμυρνιώτης.
Σε δηλώσεις του ...ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ, αμέσως μετά την εκλογή του αναφέρθηκε στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι όπως τα οικονομικά, η εργασιακή εφεδρεία, οι αρμοδιότητες χωρίς πόρους (μεταφορά μαθητών) και  η διαχείριση των απορριμμάτων.
Σε ότι αφορά τις σχέσεις της ΠΕΔ με την αιρετή Περιφέρεια, ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι Δήμαρχοι αγωνίστηκαν για το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και η θέλησή τους είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να  δουλέψουν σε πνεύμα συνεννόησης με σκοπό να λύσουν  προβλήματα.
Τέλος τόνισε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων είναι ένα πολιτικό όργανο το οποίο θα έχει παρουσία παντού με τα στελέχη της, σε όλους τους νομούς, σε όλες τις εκδηλώσεις, σε όλα τα συνέδρια.
blogger hit counter