tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Δεν έχουμε αντίρρηση για τα αιολικά πάρκα στα Πούλιθρα, αλλά με προϋποθέσεις"

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

"Δεν έχουμε αντίρρηση για τα αιολικά πάρκα στα Πούλιθρα, αλλά με προϋποθέσεις"


Δύο αιολικοί σταθμοί στη θέση «Τσούμος» και στη θέση «Πευκάκια-Αφλαούρας», που βρίσκονται στα Πούλιθρα Νότιας Κυνουρίας, συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο. Πρόκειται για Αιολικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 2,4 MW, ο καθένας.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Νότιας Κυνουρίας κ. Ξερακιάς τόνισε ότι ...
«η θέση του Δήμου για τα αιολικά πάρκα είναι υπέρ, με την προϋπόθεση να μην ζημιώνεται η τοπική υποδομή και στην προκειμένη περίπτωση η τουριστική υποδομή και να μην διαταράσσεται η ζωή των κατοίκων.
Η περιοχή του «Τσούμου», είναι ανεβαίνοντας το οδικό δίκτυο από Πούλιθρα προς Πελετά, είναι ένας οικισμός με 2-3 σπίτια, αριστερά στην κορυφογραμμή. Μιλάμε ακριβώς πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων.
Η δεύτερη περιοχή «Αφλαούρας» είναι πιο μακριά από τον οικισμό και φαίνεται ότι δεν ζημιώνει και μία περιοχή που υπόσχεται πολλά για το μέλλον και είναι η περιοχή του Αγίου Γεωργίου.
Είμαστε υπέρ των αιολικών, χωρίς να ζημιωθεί στο ελάχιστο η τουριστική υποδομή, σε μία εποχή που τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.
Προτείνω να δοθεί άλλη μία αναβολή, να δούμε με ενδιαφερόμενους τις ακριβείς θέσεις κι αν διαφυλάσσετε η οπτική όχληση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
blogger hit counter