tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Βρέθηκε λύση για να μην κλείσει βρεφονηπιακός σταθμός στην Τρίπολη;

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Βρέθηκε λύση για να μην κλείσει βρεφονηπιακός σταθμός στην Τρίπολη;


Ο Πρόεδρος του Βοσυνιώτειου Ιδρύματος και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαμαρτζής, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Τρίπολης, απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προκειμένου ν βρεθεί λύση στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο βρεφονηπιακό σταθμό (δείτε ΕΔΩ).
Ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να βρεθεί μία βιώσιμη λύση, εκείνος ...
ανταποκρίθηκε άμεσα και συμφωνήθηκε η Περιφέρεια να επιχορηγήσει με κάποιο ποσό το σταθμό για τη μισθοδοσία του προσωπικού και ταυτόχρονα να εντάξει το σταθμό σε ένα πρόγραμμα για να ανακαινιστεί το κτήριο.
Αυτό θα γίνει ,επειδή ο «Καλλικράτης» δεν επιτρέπει στους δήμους να ενισχύουν οικονομικά τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι αν η χρηματοδότηση της Περιφέρειας είναι βέβαιο ότι θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν και ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον Γ. Σαμαρτχή ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Παράλληλά, ο Πρόεδρος του Βοσυνιώτειου Ιδρύματος και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαμαρτζής ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει μία πρώτη ανακαίνιση του κτηρίου.
blogger hit counter