tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: 800 κούτες με λαθραία τσιγάρα μετέφερε το φορτηγό πλοίο που εντόπισε το Λιμενικό, ανοιχτά του Τυρού!

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

800 κούτες με λαθραία τσιγάρα μετέφερε το φορτηγό πλοίο που εντόπισε το Λιμενικό, ανοιχτά του Τυρού!


Το Φορτηγό πλοίο «MORELIA» σημαίας Κομόρες, που μετέφερε 800 κούτες λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκε πρωινές ώρες της 06/10/2011 από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νότια των Σπετσών.
Μετά από ...
καταδίωξη και ενόψει ακινητοποίησής του από δυνάμεις του Λιμενικού., το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και το πλήρωμά του, έξι (06) Ουκρανοί και ένας (01) υπήκοος Γεωργίας, δηλώνοντας έντονη εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, ζήτησε συνδρομή απομάκρυνσης και παρελήφθη με ασφάλεια από σκάφη του Λιμενικού, που είχαν προστρέξει στην περιοχή.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες διάσωσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το λαθρεμπορικό πλοίο βυθίστηκε τελικά βραδινές ώρες της 06/10/2011 σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σπετσών – Πελοποννήσου, βάθος άνω των 400 μέτρων, λόγω κατάκλυσης υδάτων στο εσωτερικό του.
Κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, δικογραφία σχηματίζεται από τη Λιμενική Αρχή Σπετσών με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
blogger hit counter