tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Να και μία καλή είδηση – «Απεγκλωβίστηκαν» χρήματα για έργα στην πυρόπληκτη Αρκαδία

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Να και μία καλή είδηση – «Απεγκλωβίστηκαν» χρήματα για έργα στην πυρόπληκτη Αρκαδία


Αν και έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια, από το καλοκαίρι του 2077, που κάηκε η μισή Αρκαδία και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, χρήματα τα οποία δωρεές χιλιάδων πολιτών και φορέων για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, δεν είχαν αξιοποιηθεί. Αυτό είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και σε τοπικό επίπεδο.
Σήμερα, έγινε μία σύσκεψη στην Αθήνα, στο Υπουργείο Οικονομικών που οδήγησε στην εξεύρεση λύσης για την υπόθεση αυτή...

Στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, έγινε αυτή η σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος κινήθηκε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, κατάφερε να οδηγήσει το θέμα αυτό στην επίλυσή του, προς το συμφέρον της περιοχής μας.
Αυτό το οποίο αποφασίστηκε είναι ότι άμεσα, στις αρχές της άλλης εβδομάδας, το Υπουργείο Οικονομικών θα αποδώσει 40.000.000 € για υποδομές σε πυρόπληκτες περιοχές. Πρόκειται για κεφάλαιο από το «ταμείο Μολυβιάτη». Πάνω από 3.000.000 € αφορούν πυρόπληκτες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και η Αρκαδία.
blogger hit counter