tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Μεγάλη συμμετοχή στον Άθλο Μαινάλου 2011

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη συμμετοχή στον Άθλο Μαινάλου 2011


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ο Άθλος Μαινάλου στην καταπράσινη περιοχή της Βυτίνας Αρκαδίας. Το όρος Μαίναλο φιλοξένησε πλήθος αθλητών, συνοδών και φίλων των ορεινών αγώνων ποδηλασίας και τρεξίματος σε μία ...
διοργάνωση που έλαβε πολύ θετικά σχόλια.

Η πλατεία της Βυτίνας όπου έγινε η εκκίνηση των αγώνων πλημμύρησε κόσμο από το πρωί της Κυριακής. Η αγωνιστική ημέρα ξεκίνησε με τον ημιμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος. Η διαδρομή των 19 χιλιομέτρων είχε περάσματα από όμορφα ομιχλώδη τοπία, ήταν αρκετά τεχνική  ενώ σε σημεία υπήρχε πάγος και γλιστερό έδαφος που έκανε το πεδίο σχετικά πιο δύσκολο. Κατά τα άλλα η μέρα ήταν ηλιόλουστη και επέτρεψε στους συμμετέχοντες να απολαύσουν τα δασικά μονοπάτια και τα περάσματα μέσα από το ελατόδασος.


Μέχρι τις 12.30 που δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα ποδηλάτου η θερμοκρασία είχε φτάσει σε ιδανικά επίπεδα. Η διαδρομή του mountain  bike ήταν σχεδιασμένοι για όλα τα επίπεδα. Τόσο οι πιο αρχάριοι όσο και πιο έμπειροι αναβάτες απόλαυσαν 37 χλμ. διαδρομής χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις, με τμήματα συνεχόμενης ανηφόρας και απότομα κατηφορικά. Στα συν του αγώνα σημειώνεται και η πολύ καλή σήμανση.

 http://www.bncycling.com/



blogger hit counter