tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Νέο φωτογραφικό υλικό από τον "Άθλο Μαινάλου" στη Βυτίνα!

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Νέο φωτογραφικό υλικό από τον "Άθλο Μαινάλου" στη Βυτίνα!

 

Ο ΣΑΟΟ διοργάνωσε  για δεύτερη χρονιά τον Άθλο Μαινάλου στη Βυτίνα σε συνεργασία με το Mountain-Sports.gr ,  υπό την Αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας.
Περίπου 350 αθλητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο ορεινό τρέξιμο (MTR)   και τον αγώνα ορεινού ποδηλάτου (MTB).

Οι διαδρομές ειδικά επιλεγμένες ...
από τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο, (εκπαιδευτή ορειβασίας της ΕΟΟΑ) να διασχίζουν υπέροχα τοπία του Μαινάλου, ελατοδάση, λιβάδια, σε καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια και δασικούς δρόμους που έδιναν στον αθλητή μεγάλη ευχαρίστηση.

Ιδιαίτερα ο ημιμαραθώνιος τρεξίματος (19 χιλ.) ακολούθησε το ίχνος καλοχαραγμένου μονοπατιού που αποτελεί μέρος ενός σημαντικού δικτύου μονοπατιών ορεινής πεζοπορίας 500 χιλιομέτρων που εθελοντικά καθαρίζουν και σηματοδοτούν τα μέλη του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων.

 Ο αγώνας του ποδηλάτου (37 χιλ.) ακολούθησε  μια πανέμορφη διαδρομή προς Αλωνίσταινα και πάλι προς Βυτίνα μέσα από δασικά μονοπάτια και χωματόδρομους, ανηφορικά αλλά και έντονα κατηφορικά τμήματα που ανέβαζαν κατακόρυφα την αδρεναλίνη των αθλητών.

Σύνθημα σε αυτή την εκδήλωση ήταν ότι η προστασία και διατήρηση των τοπίων και των ορεινών οικοσυστημάτων είναι η προϋπόθεση για την αειφόρο διαχείριση του Μαινάλου. Στο ΣΑΟΟ λένε: «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το μόνο βιώσιμο μοντέλο ευημερίας που ταιριάζει στα τοπικά, οικονομικά, ιστορικά και ανθρωπολογικά μεγέθη της ορεινής Αρκαδίας. Οι εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες υπηρετούν τον ήπιο οικοτουρισμό και ταυτόχρονο η άσκησή τους μέσα σε μια όμορφη φύση, καθίσταται θαυμάσια αισθητική και πνευματική εμπειρία.

Για την πραγματοποίηση του Άθλου Μαινάλου εργάστηκαν εθελοντικά πάνω από 30 εθελοντές του ΣΑΟΟ, φίλοι από τη Βυτίνα και η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες της διοργάνωσης και των αθλητών στο μέγιστο δυνατό βαθμό καλύπτοντας τις ανάγκες τροφοδοσίας και υγειονομικής περίθαλψης.

Στόχος μας είναι η καθιέρωση του Άθλου Μαινάλου σαν ένα αθλητικό γεγονός της χρονιάς με πανελλαδική εμβέλεια.»
















Περισσότερα, στο www.saoo.gr
blogger hit counter