Ακόμα κι αν μπορείτε να σκεφτείτε ότι είστε έξυπνος αγοραστής, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάντε κάποιες λανθασμένες επιλογές. Εμείς καταγράψαμε τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη, αβλεψίες και παραλείψεις.
Δεν αξιοποιείτε τα κουπόνια
Τα εκπτωτικά κουπόνια έχουν μπεί πλέον στη ζωή μας . Εκπτωτικά κουπόνια είναι διαθέσιμα για μια ευρεία γκάμα προϊόντων τόσο από τα καταστήματα(σουπερ μαρκετ και μεμονωμένες επιχειρήσεις ) όσο και απευθείας από τις βιομηχανίες και τις εισαγωγικές εταιρίες που διαθέτουν τα προϊόντα τους. Αν είστε ένα συχνός αγοραστής ορισμένων προϊόντων, αξίζει πιθανώς να ελέγξετε αν υπάρχουν προσφορές εκπτωτικών κουπονιών. Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν απευθείας κουπόνια ακόμα και μέσα από τις ιστοσελίδες τους. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε το eisodima.gr για κουπόνια ή προσφορές.
Δεν επωφελούνται από την Δωρεάν αποστολή
Αυτό ισχύει για ακριβά ή και ογκώδη προϊόντα πχ έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός κ.α. Επίσης το ίδιο ισχύει και σε πολλές περιπτώσεις διαδικτυακών πωλήσεων. Αν και σίγουρα δεν θα πρέπει να αγοράζετε είδη που δεν τα χρειάζεστε, απλώς επειδή υπάρχουν τέτοιας μορφής προσφορές, αλλά όταν έχετε πάρει την απόφαση για αγορά θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε μέχρι και την τελευταία προσφορά για να μειώσετε το κόστος. Απλά να είστε προσεκτικοί και να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα, έτσι ώστε να γνωρίζετε τους όρους και τις προϋποθέσεις της προσφοράς, ιδιαίτερα στις διαδικτυακές πωλήσεις .
Αγορά χωρίς δοκιμή
Είστε σε ένα πολυκατάστημα και βλέπετε ότι για αυτή την εβδομάδα κάποιες επώνυμες αθλητικές φόρμες προσφέρονται σε τιμές 40% . Γνωρίζετε το ύψος του παιδιού σας και παίρνετε δύο φόρμες. Γυρνώντας στο σπίτι, και αφού τις δοκιμάσει ο νεαρός διαπιστώνετε ότι δεν του κάνει. Σκεφτείτε τώρα την ταλαιπωρία αλλά και την οργή που θα αισθανθείτε όταν ο υπάλληλος σας αναγγείλει ότι για την συγκεκριμένη προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Αυτό είναι ένα πολύ ανόητο λάθος που ουσιαστικά προσθέτει έξοδα αντι να αφαιρεί. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα καταστήματα δεν έχουν τις ίδιες πολιτικές, όταν πρόκειται για επιστροφή. Ορισμένα προϊόντα , όπως μαγιό, δεν μπορεί να επιστραφούν , ενώ μερικά καταστήματα έχουν την πολιτική του πιστωτικού υπολοίπου.
Η αγορά πλαστών
Η γκάμα των πλαστών προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά θα σας εκπλήξει.Πλαστά ρολόγια Rolex, τσάντες σχεδιαστών, φάρμακα, έργα τέχνης, παπούτσια, αθλητικός εξοπλισμός, CD και DVD είναι μερικά από αυτά . Κάποιοι αγοράζουν συνειδητα. Φανταστείτε όμως να πληρώσετε ένα πλαστό Rolex στην τιμή του γνήσιου; Επιπλέον, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ότι αν είναι πραγματικά ασφαλή. Τα πλαστά φάρμακα ή τα καλλυντικά ενδέχεται να περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες. Ταπλαστά πορτοφόλια, τα υποδήματα και τα είδη ένδυσης μπορεί να ήταν χρωματισμένα με επιβλαβείς ή τοξικές χρωστικές ουσίες. Ίσως η ασφάλεια είναι ένας από τους πιο επιτακτικους λόγους για την αποφυγή προϊόντων μαϊμούδων.
Αγοράζοντας για την αγορά
Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να πουλιέται με έκπτωση 50%, αλλά εσείς τα χρειάζεστε πραγματικά; Αγοράζοντας κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι προς πώληση πέφτετε σε μία μια παγίδα. "Spaving" είναι ο όρος που έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει αυτού του τύπου τις παράλογες αγορές όπου ξοδεύετε χρήματα χωρίς λόγο, με πρόσχημα την εξοικονόμηση . Ένας καλός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό το είδος των αγορών είναι να ορίσετε με σαφήνεια τις ανάγκες σας.
Σχεδόν ο καθένας κάνει λάθος αγορές. Ωστόσο, το μέγεθος και η συχνότητα αυτών των κακών αποφάσεις μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική κατάστασή σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν χρειάζεστε πραγματικά το αντικείμενο που αγοράζετε, και στη συνέχεια να εξετάσετε αν η τιμή είναι πραγματικά καλή.
(Πηγή: socialopinion.gr)