tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Το "Διάζωμα" για το αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης!

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Το "Διάζωμα" για το αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης!

Στο τελευταίο ενημερωτικό του Σωματείου «Διάζωμα» γίνεται ειδική αναφορά στην υπογραφή της Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων/Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.) ύψους 2.815.354,00 ευρώ για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης.
Επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο ότι:
«Ο Δήμος Μεγαλόπολης και το ΔΙΑΖΩΜΑ χαιρετίζουν την υπογραφή της Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων/Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.) ύψους 2.815.354,00 ευρώ για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης σε μία τριετία.
Αυτή η γενναία χορηγία έρχεται να προστεθεί στην εξίσου σημαντική οικονομική ενίσχυση ύψους 500.000,00 ευρώ του Δήμου Μεγαλόπολης, προς το Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε, Επιστημονική Ομάδα του οποίου εργάζεται ήδη στο Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης από το 2010 για την εξυπηρέτηση του ανωτέρω σκοπού.
Οι αγώνες του Δήμου Μεγαλόπολης, του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και του ΥΠ.ΠΟ.Τ. τους πρώτους καρπούς, γιατί η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης είναι ένα μικρό αντίδωρο και αντίβαρο στην προσπάθεια περιβαλλοντικής και πολιτισμικής αναβάθμισής του.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης και το ΔΙΑΖΩΜΑ δηλώνουν ότι τώρα θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη φροντίδα και πάθος να στηρίζουν σε κάθε βήμα τους τις προσπάθειες των αρχαιολόγων μας και όλων των επιστημόνων που θα εργασθούν στο μνημείο, για να ξαναδούμε το «μεγαλύτερο Θέατρο του ελλαδικού χώρου» να ανακτά σιγά σιγά το μεγαλείο του.»

blogger hit counter