tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αρχική συμφωνία να παραχωρηθεί το Πετροπούλειο για να στεγαστεί παράρτημα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Τρίπολη

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αρχική συμφωνία να παραχωρηθεί το Πετροπούλειο για να στεγαστεί παράρτημα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Τρίπολη

Για το τμήμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου που πρόκειται να λειτουργήσει στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και τόνισε ότι «μπορούμε να προσφέρουμε το Πετροπούλειο που είναι ένα κτίριο που έχει καιρό να ...
μισθωθεί και επιπλέον υπάρχουν προβλήματα με τους όρους της διαθήκης του διαθέτη του κληροδοτήματος και αδυνατούμε να δώσουμε υποτροφίες που αναφέρονται στη βούληση του διαθέτη.

Επικοινωνήσαμε και με τον υπεύθυνο κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το μίσθωμα δεν θα είναι μεγάλο (10.800 € το χρόνο), αλλά στο ΕΑΠ θα αναλάβουν την υποχρέωση να το συντηρήσουν.

Θα έρθει την επόμενη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία του ΕΑΠ, υπάρχει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, είναι μία ευκαιρία για να αποκτήσει ένα εισόδημα το κληροδότημα και να αναπαλαιωθεί το κτίριο».

Ο Νίκος Δελφάκης είπε ότι δεν έχει αντίρρηση αλλά τόνισε ότι είναι καλύτερο ο Δήμος να κάνει την επινοικίαση και να μην το βγάλει το κληροδότημα σε δημοπρασία.

Ο Δημήτρης Παυλής είπε ότι όποιο μίσθωμα λάβει ο Δήμος, να το μεταφέρει αυτούσιο στο κληροδότημα, κάτι που συμφώνησε και ο Δήμαρχος.

Για κτίριο που έχει μεγάλες ζημίες μίλησε ο Τάσος Κακλαμάνος και πρότεινε κάνει αποτύπωση η Τεχνική Υπηρεσία, πριν προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία.

Εν κατακλείδι, εκτός ημερήσιας διάταξης, υπήρξε έγκριση και συμφωνία στο δημοτικό συμβούλιο και θα διερευνηθεί το διαδικαστικό μέρος αυτού του ζητήματος, για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter