tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Για «λαϊκίστικες κορώνες» κατηγορεί τον Κοκοσιέλη η πλευρά Μπουντρούκα!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Για «λαϊκίστικες κορώνες» κατηγορεί τον Κοκοσιέλη η πλευρά Μπουντρούκα!

Συνεχίζεται η ένταση και η αντιπαράθεση ανάμεσα στους συνδυασμούς Μπουντρούκα (Ανοιχτό Επιμελητήριο) και Κοκοσιέλη (Επιμελητήριο εν δράσει), που διεκδικούν τη νίκη στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Η αμφισβήτηση του «Ανοιχτού Επιμελητηρίου» για το κατά πόσο έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος ο Π. Κοκοσιέλης, έφερε την απάντηση του επικεφαλής του «Επιμελητηρίου εν δράσει», σε υψηλούς τόνους.
Πριν από λίγο, στο θέμα αυτό δόθηκε συνέχεια, με μία ανακοίνωση του συνδυασμού Μπουντρούκα, με τίτλο «Οι αξίες της φρόνησης και της υπευθυνότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 Με έκπληξη παρακολουθούμε την οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «επιμελητήριο εν δράσει», ο οποίος βιάστηκε.
Αφού προτείνουμε τη νηφαλιότητα, ώστε να φωτιστεί το οποιοδήποτε ανακύπτον ζήτημα με τον καλύτερο τρόπο συνιστούμε την υπεύθυνη χρήση του λόγου, αλλά κυρίως και την υπεύθυνη στάση απέναντι στο θεσμό και το ρόλο του Επιμελητηρίου. Οι υπερβολικοί χαρακτηρισμοί και οι απειλές ποτέ δεν έλυσαν δίκαια και μόνιμα κανένα πρόβλημα. Άλλωστε οι επιχειρηματίες έχουν τόσα πολλά προβλήματα, ώστε να παρακολουθούν λαϊκίστικες κορώνες του οποιουδήποτε.
Υπάρχει μια εξαιρετική αρχαία ελληνική έννοια που ταιριάζει στην παρούσα και είναι η φρόνηση. Αυτό κάναμε, ως παράταξη στο θέμα της νομιμότητας ή μη της υποψηφιότητας του επικεφαλής της παράταξης «επιμελητήριο εν δράσει». Δείχνοντας σύνεση και λογική δεν κάνουμε ένσταση. Βάζουμε «ζώνη ασφαλείας» στον εθνικό αυτό θεσμό που έχουμε μάθει να σεβόμαστε και δεν προτιθέμεθα να τον σύρουμε στις αβεβαιότητες και στους σκοτεινούς διαδρόμους.
Υπάρχει και άλλη μια έννοια εξίσου σημαντική με τη φρόνηση και είναι η υπευθυνότητα. Αφήνουμε στην κρίση των επαγγελματιών της Αρκαδίας για το πόσο υπεύθυνος μπορεί να είναι κανείς απέναντι στους θεσμούς, όπου με οριακές και σκιώδεις πλειοψηφίες καταφέρνουν να νομιμοποιήσουν ακόμα και την συμμετοχή τους στις διαδικασίες των εκλογών.
Λέμε όχι λοιπόν στην καλλιέργεια ανασφάλειας, στις ηρωικές δηλώσεις και την αυτοπροβολή κανενός ως προστάτη και σωτήρα. Αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τους επαγγελματίες είναι το διακύβευμα των εκλογών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και των προτεραιοτήτων που πρέπει να προκύψουν μετά από αυτές. Γι’ αυτό  δηλώνουμε την επιθυμία να ανοίξουμε έναν κύκλο συζητήσεων, debates διαδικτυακά ή/και ραδιοφωνικά ή/και τηλεοπτικά μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων.

Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου
«Ανοιχτό Επιμελητήριο»
blogger hit counter