tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τα πλάνα του Σάκη Τσιώλη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα πλάνα του Σάκη Τσιώλη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο προπονητής του Αστέρα Σάκης Τσιώλης σε μία συνάντηση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Τα βασικότερα σημεία από τη συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη έχουν ως εξής:


-Εισήγηση του προπονητή: "Η συνάντηση είναι ενημερωτική. Σε σχέση με την ΑΕΚ γυρίζουν ο Χουανίτο και ο Πουλίντο. Γενικότερα δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τους υπολογίζουμε και τους δύο παίκτες για το παιχνίδι της Κυριακής.
Η προπονητική εβδομάδα κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτεροι στο παιχνίδι της Κυριακής.
Κρατάμε και από το παιχνίδι με την ΑΕΚ και το είπα στα παιδιά αυτή την εβδομάδα, πώς με μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, αν δεν κάνεις 1-2 γκολ, δεν παίρνεις αποτέλεσμα.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί η ατομική ποιότητα που έχουν κάποιοι παίκτες σε αυτές τις ομάδες, αλλά και γενικότερα η κατάσταση που δημιουργούνε μέσα από πίεση που ασκούν, καταστάσεις και τις στημένες φάσεις είναι πολύ δύσκολο. Αν λοιπόν εμείς που παίξαμε αρκετά καλά με την ΑΕΚ, είχαμε πρόβλημα στο γκολ, για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι πάμε και με τον Ολυμπιακό".

- Για το ματς με τον Ολυμπιακό: "Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ενδεχομένως να ήταν μία γιορτή για την επαρχία. Είμαι και εγώ από την επαρχία και όπως είναι ο Αστέρας το βασικότερο –κατά τη γνώμη μου- πολιτιστικό γεγονός για την Αρκαδία, θα μπορούσαμε να μιλάγαμε για μία γιορτή και να βλέπαμε το παιχνίδι με μεγαλύτερη ευχαρίστηση.
Όμως, η βαθμολογική θέση που έχει σήμερα η ομάδα μας, θα πρέπει να κοιτάμε στενά και μονότονα πώς να πάρουμε τους βαθμούς. Είναι μονόδρομος για να ξεφύγουμε από αυτή τη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και για το παιχνίδι που έρχεται. Θα προσπαθήσουμε και μέσα από τη δουλειά μας και ψυχολογικά να μην στεκόμαστε στο όνομα του αντιπάλου, αλλά στο ότι παίζουμε στην Τρίπολη και ότι στόχος μας είναι πάντα η νίκη.".

-Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: "Ρεαλιστικά, μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Πρέπει να σας πω ότι την ομάδα την βρήκα σε αρκετά καλή κατάσταση και από φυσική κατάσταση και με ποιοτικό ρόστερ.
Μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η πολυαριθμία που έχει αυτή η ομάδα. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Αστέρας είχε 17 τελικές, την ώρα που ο αντίπαλος μας είχε 8 ή 9, αν δεν κάνω λάθος.
Σε παρόμοια στατιστική με ομάδα που αντιμετώπισε πέρυσι την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με επτά-οκτώ τελικές προσπάθειες κάναμε 4-0. Πολλές φορές είναι και η ρέντα που λέμε στο ποδόσφαιρο, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
Είπα και στα παιδιά όμως, ότι είναι και η πίεση αν κυνηγάς το σκορ. Όταν είσαι πίσω στο σκορ λειτουργείς πάντα υπό πίεση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση σίγουρα οι κινήσεις σου γίνονται πιο απλές και πιο ήρεμες. Αυτά θα αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Νομίζω πώς το πρόβλημα είναι αυτό. Αν εξαιρέσεις τη φάση τετ α τετ Μπρέσκα στο 0-0, που δεν έγινε καλά το κοντρόλ, όλες οι υπόλοιπες φάσεις και ενέργειες που κάναμε ήταν υπό πίεση αποτελέσματος.
Είναι γνωστό για την ομάδα μας πώς απουσιάζει το κεντρικό φορ, μετά το πρόβλημα του Περόνε και του Σολάκη. Κοιτάμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα στο σκοράρισμα με τους μεσοεπιθετικούς και περιφερειακούς. Είδατε πώς στο παιχνίδι με την ΑΕΚ μπήκε ο Περόνε και το παιχνίδι μας μεταμορφώθηκε.

-Για το πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, με το δεδομένο της αναμέτρησης του παιχνιδιού του Champions League:
"Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και μέσα από τη μέθοδο της αποκατάστασης και της αποθεραπείας, ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και έχει σε αυτό τον τομέα πολύ μεγάλη ποιότητα στην αποκατάσταση και την αποθεραπεία των ποδοσφαιριστών του.
Οργανικά και μυϊκά δεν θα έχει πρόβλημα. Ψυχολογική ή σωματική κούραση μπορεί να έχει και να το κοιτάξουμε. Πρέπει να πιέσουμε τον Ολυμπιακό, και δεν πρέπει να έχουμε παθητικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Όταν ο Αστέρας έχει την μπάλα, θα πρέπει να κοιτάξει το δικό του παιχνίδι. Ξέρετε πολύ καλά ότι εμένα μου αρέσει η επιθετική φιλοσοφία και ο Αστέρας διαθέτει αυτούς τους παίκτες, διαθέτει αυτό το στυλ η ομάδα και μπορούμε να το κάνουμε. Κάπως έτσι πάμε να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο. Δεν πρέπει να πάμε με δεδομένο ότι ο αντίπαλος είναι κουρασμένος και πώς είναι κορεσμένος ψυχολογικά και οπτικά».

- Για πιθανές αλλαγές στο σχήμα: "Βλέποντας την εικόνα με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε αλλαγές, αφού είμαστε ευχαριστημένοι αγωνιστικά.
Σίγουρα όμως θα πρέπει να κάνουμε σε πρόσωπα μία ή δύο αλλαγές, που έχουν να κάνουν με την τακτική. Θέλουμε να κρατήσουμε την ομοιογένεια, κρατάμε το βασικό μας κορμό και από κει και πέρα, θα κοιτάμε τι εξυπηρετεί τον Αστέρα. Θα πρέπει να γίνονται για το συμφέρον της ομάδας».
blogger hit counter