tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Για "αποδιοργάνωση και διάλυση του Δήμου Γορτυνίας" μιλά ο Ηλίας Αποσκίτης

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Για "αποδιοργάνωση και διάλυση του Δήμου Γορτυνίας" μιλά ο Ηλίας Αποσκίτης

Με δήλωση – παρέμβασή του στα δημοτικά τεκταινόμενα της Γορτυνίας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Κοντοβάζαινας, Ηλίας Αποσκίτης, ασκεί δριμύτατη κριτική στη δημοτική αρχή και ειδικότερα στο Δήμαρχο Γορτυνίας και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Ζούνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ


«Η αποδιοργάνωση και διάλυση του Δήμου Γορτυνίας συνεχίζεται με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Ζούνη και του Δήμαρχου Γιάννη Γιαννόπουλου.
Τελευταίο επεισόδιο της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο, η προσπάθεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την 11-11-2011 παρά το ότι απουσίαζε ολόκληρη σχεδόν η αντιπολίτευση λόγω μη νόμιμης και έγκαιρης πρόσκλησης των συμβούλων και η έλλειψη απαρτίας μια ωρα τουλάχιστον μετά την ωρα που όριζε η πρόσκληση.
Ως προς την ύπαρξη απαρτίας ο Πρόεδρος εισήγαγε πρωτόγνωρες μεθόδους, θεωρώντας παρόντα δημοτικό σύμβουλο που βρισκόταν εντός της Δημητσάνης αλλά οχι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου! Του έλειπε ενας!
Και επειδή ο συγκεκριμένος το πληροφορήθηκε, πήγε στο δημοτικό συμβούλιο και διαμαρτυρήθηκε στον Πρόεδρο λέγοντάς του οτι δεν θέλει να συμμετάσχει στο δημοτικό συμβούλιο, επακολούθησε τραγέλαφος.
Η προσπάθεια για απαρτία συνεχίστηκε με επιστράτευση συμβούλων από χιλιόμετρα μακριά και ετσι και επετεύχθη.
Γιατί ομως τόση «ζόρη» για να γίνει το συμβούλιο, μάλιστα χωρις την αντιπολίτευση;
Υπάρχει εξήγηση.
Μεταξύ των άλλων “έπρεπε” να περάσουν δυο κυρίως θέματα.Το ενα αφορούσε στην ουσία καταπάτηση δημοτικού χώρου εκ μέρους του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Ζούνη στην Τοπική Κοινότητα Αράχωβας, αλλά αλλιώς “σερβιρίστηκε” και το άλλο με τίτλο «Αποδοχή μελέτης ανάπλασης Τ.Κ Σταυροδρομίου και υποβολή στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης», ενω στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 8-11-2011 ψηφίστηκε θέμα με τίτλο [Ψήφιση πίστωσης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της μελέτης «Ανάπλαση οικισμού Σταυροδρομίου Δήμου Γορτυνίας» προυπολογισμού 22.428,06 ευρώ (ο τίτλος στην πρόσκληση για Οικονομική Επιτροπή δεν ηταν ο ίδιος!!)]
Αυτά σημαίνουν οτι στις 8-11-2011 ψηφίστηκε η πίστωση και ανατέθηκε η μελέτη, μετά λίγες ωρες είχε υπογραφεί το συμφωνητικό, είχε γίνει η μελέτη και συμπεριελήφθη στην πρόσκληση για Δημοτικό Συμβούλιο στις 11-11-2011 που άρχισε να αποστέλλεται μετά τις 19.00 της ιδίας ημέρας!!
Μελετητές έχουμε πει : Ο στενός ή ευρύτερος περίγυροςτου Δημάρχου!
Γι ‘ αυτό ας μην τολμήσουν, με το θράσος που τους διακρίνει, να μας κατηγορήσουν στον Γορτυνιακό λαό οτι φέρνουμε εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου.
Στον εκτροχιασμό τους θα βάλουμε φρένο.»
blogger hit counter