tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Για συνέλευση –παρωδία στο Άστρος κάνει λόγο ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας!

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Για συνέλευση –παρωδία στο Άστρος κάνει λόγο ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας!

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανώλης Σκαντζός, τονίζεται ότι «οι πολίτες του Άστρους στην συντριπτική τους πλειοψηφία, απείχαν από τη Γενική συνέλευση – παρωδία που οργάνωσε ο πρόεδρος και δυο μέλη της Δημοτικής κοινότητας υπό την καθοδήγηση των κ. Γιώργου και Στράτη Δαλιάνη.

Συνέλευση έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία, αφού είχε προκαταβολικά διορισμένο προεδρείο, με διορισμένη συντονίστρια την κυρία Περδικάκη, και εισηγητές του δυο πρώην Δημάρχους.
 Και αναρωτιόμαστε. Τις θέσεις τους τις γνωρίζαμε και τις είχαμε συζητήσει μαζί με τη δική μας, στα δημοτικά συμβούλια. Η θέση της Δημοτικής κοινότητας ποιά ήταν; Ποια ήταν η κεντρική εισήγηση της συνέλευσης; Η στείρα άρνηση χωρίς πρόταση;
Πιστεύουμε ότι όλοι οι παρόντες θα συμφωνήσουν ότι ο αριθμός των 400 περίπου αρχικών παρευρισκόμενων, μετά την εμπεριστατωμένη εισήγηση του Δήμαρχου μειώθηκε δραματικά στα 50-60 άτομα που τελικά έμειναν για να ψηφίσουν. Αλλά για να ψηφίσουν, έπρεπε τουλάχιστον το προεδρείο να είχε διατυπώσει τις προτάσεις προς ψήφιση. Όμως εκεί επικράτησε μπάχαλο. Δεν είχαν προετοιμαστεί ούτε για να ζητήσουν την ψήφο.
Η αριθμητική και πολιτική αποτυχία της λαϊκής συνέλευσης, χρεώνεται αποκλειστικά στα μέλη της δημοτικής κοινότητας που τη διοργάνωσαν. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού η συγκεκριμένη πλειοψηφία της δημοτικής κοινότητας Αστρους στερείται λαϊκής νομιμοποίησης, δεν συνάδει με το εκλογικό αποτέλεσμα και είναι προϊόν παρασκηνιακών συμφωνιών και παζαρέματος. Εμείς, έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή τη θέση μας, θέτοντας προ πολλού τον κ. Σιαβελή, σημερινό πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, εκτός παράταξης.
Εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας, χωρίς πλέον να ασχοληθούμε με το παρασκήνιο των τριών μελών της Δημοτικής κοινότητας και των καθοδηγητών τους. Έχουμε ήδη πετύχει σημαντικούς στόχους που για πολλά χρόνια ήταν ανεκπλήρωτοι, και συνεχίζουμε με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, με σκληρή δουλειά για την υλοποίηση των προγραμματικών εξαγγελιών μας για τις οποίες πήραμε σαφέστατη και ηχηρή λαϊκή εντολή. Η σχέση μας με το λαό της Βόρειας Κυνουρίας είναι άμεση και δεν περνά μέσα από  παράγοντες ούτε τοπικιστικά κατεστημένα. Αυτή ήταν εξάλλου η βασική προεκλογική μας δέσμευση. Τα απομεινάρια των κατεστημένων αυτών είναι πλέον ανίσχυρα.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντός του Δεκεμβρίου θα οργανώσουμε γενική λαϊκή συνέλευση των δημοτών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του δήμου για τα επόμενα χρόνια και  τον απολογισμό του πρώτου χρόνου δράσης μας στο δήμο.»
blogger hit counter