tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Δε θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι» λένε στο Λεβίδι

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Δε θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι» λένε στο Λεβίδι

Την Κυριακή 20/11 πραγματοποιήθηκε Ανοιχτή Συνέλευση , στο Λεβίδι Αρκαδίας . Μεταξύ άλλων, δηλώνουν ότι στηρίζουν όσους δεν πληρώνουν τα άδικα χαράτσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Απόφαση – ψήφισμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Λεβιδίου 20/11/2011

Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας είναι μια προσπάθεια της άρχουσας τάξης, των Τραπεζιτών και των ισχυρών του πλούτου να συνεχίσουν με νέα ορμή τα μέτρα για μια διέξοδο από τη κρίση εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, από την οποία απαιτούν νέες θυσίες και για την οποία ετοιμάζουν το πιο μαύρο μέλλον. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ έρχεται, όχι σαν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά σαν σανίδα σωτηρίας της νέας ακόμα πιο αντιλαϊκής Δανειακής Σύμβασης και της πολιτικής άγριας λιτότητας εις βάρος μας. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θέλουν να συνεχίσουν την βάρβαρη πολιτική τους αδιαφορώντας για εμάς.
Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε την προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στα χαράτσια. Πιέζουν τους δημάρχους να μην πάρουν αποφάσεις, πιέζουν τους δικαστές να μην βγάλουν θετικές αποφάσεις, απειλούν τους αγωνιστές ότι θα βυθιστούν στο σκοτάδι.
Δε μας τρομοκρατούν. Το μέτωπο αγώνα πανελλαδικά γιγαντώνεται κι αυτό τους τρομάζει. Έχουμε πλέον αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων (και στο δήμο μας), εργατικών κέντρων, σωματείων, δικαστηρίων (Καλαμάτα) υπέρ μας. Αλλά κυρίως την απόφαση συναγωνιστών μας από όλη την Ελλάδα ότι θα αντισταθούν με κάθε μέσο. Και έχουμε αστείρευτες δυνάμεις γιατί θα σταθούμε ενωμένοι. Θα νικήσουμε.

Τι κάνουμε με τους λογαριασμούς μας
Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με την μέρα, δεν ξέρουμε τι θα ισχύει αύριο. Ήδη ακούγεται ότι απαλλάσσονται ομάδες πληθυσμού και ότι θα συσταθούν τριμερείς επιτροπές στις εφορίες που θα εξετάζουν κάθε αίτημα για απαλλαγή. Όλα αυτά κάτω από την πίεση του κινήματος πανελλαδικά και την πραγματική αδυναμία πολλών να πληρώσουν.
Επομένως τηρούμε στάση αναμονής και δυναμώνουμε τον αγώνα μας.
Αποφεύγουμε οπωσδήποτε να πληρώσουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ πριν την 2η Δεκέμβρη οπότε και θα εκδικασθεί η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο ΣτΕ  για την αντισυνταγματικότητα του τέλους. Ενημερώνουμε κάθε συμπολίτη μας ότι δε θα πάρει πίσω τα χρήματά του αν βιαστεί να πληρώσει και τελικά είτε είναι στους απαλλαχθέντες είτε το μέτρο καταρρεύσει. Μετά τις 2 Δεκέμβρη, ερχόμαστε σε επαφή με την επιτροπή της συνέλευσης για να κινηθούμε ανάλογα με τις εξελίξεις.


Αποφασίζουμε:

Στηρίζουμε όσους δεν πληρώνουν τα άδικα χαράτσια.
Με έμπρακτη αλληλεγγύη δε θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι στην περιοχή μας.
Επανασυνδέουμε το ρεύμα όπου και αν κοπεί μαζί με το εργατικό κέντρο.
Στηρίζουμε νομικά όποιον χρειαστεί σε συνεργασία με το Δήμο και το Δικηγορικό Σύλλογο Αρκαδίας.
Συντονιζόμαστε και συμμετέχουμε στην επιτροπή φορέων και πολιτών και σε όποιες κινητοποιήσεις καλέσει.
Στέλνουμε αντιπροσωπεία στο συντονιστικό των κινήσεων που αντιστέκονται στο χαράτσι στις 2 Δεκέμβρη.

η Επιτροπή της Ανοιχτής Συνέλευσης
Βεργάκης Σπύρος
Καρβουνιάρη Σοφία
Παπαγγελής Βαγγέλης
blogger hit counter