tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ετοιμαστείτε για ένα … ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμαστείτε για ένα … ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο!


Καλός προβλέπεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.
Γενικά αίθριο καιρό αναμένουμε το Σαββατοκύριακο με παροδική συννεφιά στα κεντρικά και βόρεια και ανέμους που θα κυμαίνονται από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Ας αρχίσουμε όμως την αναλυτική πρόγνωση από την Παρασκευή. Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για λίγες ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο ανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.
Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και καλό είναι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο το πρωί θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Καλός θα είναι ο καιρός και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη λόγω ομίχλης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

blogger hit counter