tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Δεν προσχωρήσαμε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ"

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Δεν προσχωρήσαμε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ"

Στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» μίλησε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε:
«(Για την υπογραφή): Έχουμε εξηγήσει από την αρχή ότι η θέση μας η οποία διατυπώθηκε, στη σύσκεψη των πολιτικών  αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αρκεί ως δέσμευση ότι θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις της χώρας μας, έναντι των εταίρων και δανειστών μας. Αυτή η υπερβολή δεν διευκολύνει τα πράγματα.
ü      Δεν χρειάζονται αυτές οι πιέσεις για την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά.
ü      Η Ν.Δ. με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση, επιδιώκει να προστατεύσει τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. στη ζώνη του ευρώ και για να καταβληθεί η 6η δόση. Σ΄ αυτό το πολιτικό ζητούμενο εμείς ανταποκριθήκαμε.
ü      Δεν είναι κατανοητός ένας τέτοιος εκβιασμός, εκ μέρους των εταίρων μας.
ü      Το όλο εγχείρημα της μεταβατικής Κυβέρνησης, το οποίο οικοδομήθηκε με κόπο είναι για να βοηθήσει την αποκατάσταση εμπιστοσύνης της χώρας με την Ε.Ε.
ü      (Για ψήφο εμπιστοσύνης – Κομματική πειθαρχία - Καμμένος): Είναι ένα σοβαρό θέμα, διότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς, εξήγησε, ότι θα παράσχουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.
ü      Οφείλουμε να εφαρμόσουμε την οδηγία που έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος. Δεν θέλω να πω τίποτα πριν ο κ. Καμμένος καθορίσει τη στάση του στη Βουλή.
ü      Μετέχουμε μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία δουλεύει με κανόνες.
ü      Είμαστε μέλη κοινοβουλευτικής ομάδος και οφείλουμε να πειθαρχήσουμε σε αποφάσεις και κανόνες.
ü      Όταν συζητάμε μεταξύ μας, ο καθένας εκφράζει τη γνώμη του. Όταν, όμως, λειτουργούμε ως σώμα, οφείλουμε να πειθαρχούμε στις οδηγίες, τις οποίες παίρνουμε από την ηγεσία του κόμματος, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες.
ü      (Για Σ. Χατζηγάκη): Αυτό δεν είναι έκφραση γνώμης μέσα στα όργανα, πολύ περισσότερο πριν συνεδριάσει η Κ.Ο. Δεν μπορεί την παράταξη μέσα από την οποία ανεδείχθη και έγραψε αυτή τη λαμπρή προσωπική πορεία, να την στηλιτεύει με αυτό τον τρόπο.
ü      (Για τις διαφορετικές φωνές μέσα στο κόμμα): Καταλήξαμε μέσα σε μια απόφαση. Αυτή η απόφαση πρέπει να στηριχθεί από όλους. Δεν προσχωρήσαμε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
ü      Χρειάζεται να γίνουν ουσιαστικά βήματα στο θέμα της συνεργασίας για την ομαλή λειτουργία των υπουργείων.»
blogger hit counter