tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Να μην γίνουν διακοπές ρεύματος για το τέλος ακινήτων» ζητούν από τη ΔΕΗ οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου (video)

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Να μην γίνουν διακοπές ρεύματος για το τέλος ακινήτων» ζητούν από τη ΔΕΗ οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου (video)

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων συνεδρίασε στην Τρίπολη και συζήτησε μία σειρά από θέματα, όπως το ζήτημα για το ειδικό τέλος ακινήτων. Αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθούν εξώδικα από τους Δήμους προς τη Δ.Ε.Η. για να μη γίνεται διακοπή ρεύματος.
Δείτε βίντεο με την εισήγηση του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Καμπόσου για το ειδικό τέλος ακινήτων, ΕΔΩ!

Επίσης, παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από στιγμές διαφωνίας μέσα στη συνεδρίαση, ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


1) Οργάνωση και λειτουργία της ΠΕΔ Πελοποννήσου
Ύστερα από εισήγηση του Προέδρου ότι η ΠΕΔ Πελοποννήσου πρέπει να λειτουργεί στην κατεύθυνση της υπέρβασης των κομματικών περιχαρακώσεων, της αλληλεγγύης μεταξύ των Δήμων, της ανάδειξης των μεγάλων προβλημάτων της Πελοποννήσου κ.λ.π., ψηφίστηκε ο κανονισμός οικονομικής διαχείρισης της ΠΕΔ Πελοποννήσου, η έγκριση μεταφοράς των τεσσάρων υπαλλήλων της πρώην ΤΕΔΚ Μεσσηνίας κατά την αίτησή τους και τέλος η αναβολή της ψήφισης του Ο.Ε.Υ. για επόμενη συνεδρίαση.

2) Ολυμπία Οδός
Μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη Γιάννη, ψηφίστηκε απόφαση με την οποία ζητείται να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός, σύμφωνα με τη σύμβαση, δηλ. μέχρι τη Τσακώνα. Όλοι οι εισηγητές συμφώνησαν ότι η Ολυμπία Οδός είναι έργο πρωταρχικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και η Αυτοδιοίκηση πρέπει να πρωτοπορεί στον αγώνα για την ολοκλήρωσή της.

3) Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών
Ομόφωνα επίσης έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Δημάρχου ΄Αργους - Μυκηνών κ. Καμπόσου Δημητρίου, σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση των Δημάρχων για την υποστήριξη ιδιαίτερα των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού. Η ΠΕΔ Πελοποννήσου ψήφισε να συνταχθούν εξώδικα από τους Δήμους προς τη Δ.Ε.Η. για να μη γίνεται διακοπή ρεύματος, να υποστηριχθεί η πολιτική παρέμβαση της ΚΕΔΕ για αλλαγή του νόμου και τέλος να γίνει παρέμβαση υπέρ των προσφευγόντων στο ΣΤΕ στη συνεδρίαση της 2-12-2011 για το συγκεκριμένο θέμα. Η ΠΕΔ Πελοποννήσου θα προσλάβει δικηγόρο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Πελοποννήσου δεν στηρίζει ενέργειες που συνιστούν αυτοδικία.

4) Η ημερίδα στην Τρίπολη
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ενημέρωσε για τις οργανωτικές προσπάθειες της -ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 7-12-2011 και θα έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων. Στην ημερίδα θα κληθούν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και ένας -Δήμαρχος από κάθε Νομό, για να παρουσιάσει τα προβλήματα της περιοχής του.

5) Επιτροπές και Συμβούλια
Δεκάδες εκπροσωπήσεις ψηφίστηκαν σε διάφορες επιτροπές. Ιδιαίτερα για τις επιτροπές που λειτουργούν σε επίπεδο Δήμων, ψηφίστηκε να είναι εκπρόσωπος της ΠΕΔ Πελοποννήσου σε κάθε επιτροπή αυτός που θα προτείνει ο Δήμαρχος.

6) Διοικητικά θέματα
Στα διάφορα διοικητικά θέματα, αποφασίστηκε να ανατεθεί σε ιδιώτες η μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών κατά την πραγματοποίηση ημερίδων και να κατασκευαστεί ιστοσελίδα της ΠΕΔ Πελοποννήσου, η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες.

7) Κατάργηση οργανικών θέσεων
Είναι γνωστό ότι με το πολυνομοσχέδιο και τη διοικητική μεταρρύθμιση είτε με την εξώθηση σε σύνταξη, είτε με την εργασιακή εφεδρεία, είτε με τη κατάργηση οργανικών θέσεων είτε με την απαγόρευση προσλήψεων ακυρώνεται στην ουσία η λειτουργία των Δήμων. Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ζητεί να μην εφαρμοστεί η σχετική διαδικασία για τους Δήμους .
Ζητεί από την ΚΕΔΕ να θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα το συγκεκριμένο ζήτημα της διοικητικής συρρίκνωσης των Δήμων , όταν με το Ν.3852 πολλαπλασιάζονται οι αρμοδιότητες .

8) Σεισμοί στη Μεσσηνία
Ο Δήμος της Οιχαλίας και Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας ταλαιπωρούνται τους τελευταίους μήνες από συνεχείς σεισμούς με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και ιστορικά μνημεία.
Προφανώς το κράτος απουσιάζει, όπως κατήγγειλε ο Δήμαρχος Οιχαλίας και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Μπάμης Φίλιππος.
Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου ζητεί:
α) Να κηρυχθεί η περιοχή ως σεισμόπληκτη.
β) Να σταλούν άμεσα λυόμενες κατοικίες,
γ) Να γίνουν ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες και
δ) Να υπάρξει απαλλαγή από το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

9) Μεταφορά μαθητών
Γνωστά είναι τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών, με τα οποία απασχολήθηκε το Δ.Σ στη προηγούμενη συνεδρίαση. Πρόσφατα έχουν προκύψει ζητήματα με τους διαγωνισμούς και αποτελεί ανάγκη η συνεργασία με τη Περιφέρεια, ώστε να υιοθετεί από τη Περιφέρεια που έχει την ευθύνη μεταφοράς μαθητών μέχρις τις 31-12-2011, το αποτέλεσμα των διαγωνισμών.
10) Η επόμενη συνεδρίαση στη Σπάρτη
Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη και στη συνέχεια σειρά θα λάβουν οι άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
blogger hit counter