tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Η αφηγήτρια παραμυθιών Σάσα Βούλγαρη μιλά στο «Καλημέρα Αρκαδία» (video)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η αφηγήτρια παραμυθιών Σάσα Βούλγαρη μιλά στο «Καλημέρα Αρκαδία» (video)

Πριν από λίγες ημέρες, η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη ήρθε στην Τρίπολη και εντυπωσίασε το κοινό της Τρίπολης. Πρόκειται για μία από τις πλέον γνωστές αφηγήτριες παραμυθιών στη χώρα μας η οποία μίλησε στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» για τη δουλειά της και για την ανταπόκριση του κόσμου και των μικρών παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Η Σάσα Βούλγαρη είναι Ψυχοπαιδαγωγός, αφηγειται επαγγελματικά από το 1993, ανήκει στους πρωτοπόρους της νεο – αφήγησης στην Ελλάδα και στους σημαντικότερους δημιουργούς σε αυτό το χώρο, με έντονη επιρροή στις νεότερες γενιές αφηγητών, με πλούσιο έργο και με σταθερές εμφανίσεις σε μεγάλα Μουσεία και Πολιτιστικά Ιδρύματα. Στην Αθήνα έχει αποκτήσει σταθερό κοινό που την ακολουθεί στις εμφανίσεις της, ενώ συχνά ταξιδεύει με τα παραμύθια της.
Διδάσκει με τη δική της μέθοδο για την τέχνη της αφήγησης, καλεσμένη συχνά σε Πανεπιστημιακούς και Παιδαγωγικούς χώρους. Έχει αφηγηθεί κείμενα τόσο από την ελληνική και παγκόσμια προφορική παράδοση όσο και επώνυμα λογοτεχνικά. Το ρεπερτόριό της ξεπερνά πλέον τα 400 παραμύθια.
Δεν αποστηθίζει ποτέ το προφορικό υλικό ενώ «τραγουδά» τα παραμύθια στοχεύοντας να αναδείξει την ιδιαίτερη μουσικότητα – την «παρτιτούρα» - του κάθε αφηγήματος με το οποίο καταπιάνεται, ψάχνοντας τον συν-τονισμό με το κάθε ακροατήριο και τη μετα-μόρφωση του χρόνου σε α-χρονο.
Το 1998 αφηγήθηκε 13 παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια στην ΕΤ1 και η σειρά που παραμένει μοναδική στο είδος της, έχει επαναληφθεί πολλές φορές.
Ταξιδεύει με τις ιστορίες της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: αφηγείται σε ενήλικο και παιδικό κοινό, διδάσκει και δίνει διαλέξεις για την Τέχνη της Αφήγησης.
blogger hit counter