tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Επιτυχημένο το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «Σπίθας»!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Επιτυχημένο το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «Σπίθας»!

Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2011. Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκλεγμένοι εκπρόσωποι Σπιθών απ' όλη την Ελλάδα.
Εκεί ήταν και μίλησε ο εκπρόσωπος μιας Σπίθας Ελλήνων εξωτερικού (της Λωζάννης), Γιώργος Σγούρδος, που έχει καταγωγή από την Τρίπολη.

Πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και ομιλίες των Συνέδρων, διεξήχθη γόνιμη συζήτηση και ψηφοφορία για την έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας και της Πολιτικής Εισήγησης του Κινήματος -εργαλείων απαραίτητων για την οργάνωση και διάδοση των ιδεών της Σπίθας. Την Κυριακή το πρωί εξελέγησαν τα 21 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για εκλεκτούς συμπολίτες μας που θα εργαστούν σκληρά και με αυταπάρνηση για την περαιτέρω ανάπτυξη των Σπιθών και τη δημιουργία ενός δυνατού Μετώπου Αντίστασης, το οποίο ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης ονόμασε Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.).
Αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, ο Μίκης Θεοδωράκης συνεχάρη όλους τους συνέδρους για την επιτυχία του Συνεδρίου και έκανε την πανηγυρική αποφώνηση.
Για τη συνέχεια, μια από τις προτεραιότητες είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Κινήματος στο εξωτερικό με την δημιουργία νέων Σπιθών σε όλο τον κόσμο.

Παρακάτω θα βρείτε την ομιλία-αποφώνηση του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και την ομιλία του Γιώργου Σγούρδου.

-----------------------------------------
ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κ.Α.Π.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 

Τώρα, μετά την παράδοση της ευθύνης στην νεοεκλεγείσα «ηγεσία» του Κινήματος Α.Π., θα μπορέσω να στραφώ προς την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Την ΕΛηνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση.

Για τον λόγο αυτό σκοπεύω να διευκρινίσω τη θέση μου μια για πάντα, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν πια παρανοήσεις.

Η  ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. δεν είναι κομματικός μηχανισμός αλλά μέσο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι το παρόν Σύστημα Εξουσίας έχει δύο βασικές ασθένειες: Πρώτον έχει σαπίσει και Δεύτερον είναι παντελώς και  πολλαπλώς εξαρτημένο.

Εξ άλλου η Ευρώπη-Τρόικα το έχει τοποθετήσει πάνω σε ράγες, οπότε είναι καταδικασμένο να προχωρεί όπως ένα τραίνο προς την κατεύθυνση που κάποιοι άλλοι έχουν καθορίσει. Επομένως συμμετοχή σε εκλογές κάτω απ' αυτές τις συνθήκες σημαίνει ότι διεκδικεί κανείς μια θέση μέσα σ' ένα σάπιο τραίνο χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να του αλλάξει πορεία. Με πρωθυπουργό και υπουργούς μαριονέτες στο τιμόνι και βουλευτές που θα διαπληκτίζονται αν θα είναι στο πρώτο ή στο τελευταίο βαγόνι του συρμού. Το δυστύχημα είναι ότι τώρα ξέρουμε πια ότι αυτό το σάπιο τραίνο-μαϊμού, για το οποίο θα κάνουμε εκλογές, ξέρουμε καλά πού οδηγεί το Λαό και τη χώρα: Στο γκρεμό, στο χάος, στο τίποτα.

Μιλώντας τον Σεπτέμβριο στα Χανιά, είχα πει:
«Παράλληλα όμως με την Άμυνα, προτείνουμε και την Επίθεση. Σε περίπτωση που υποχρεωθούν να κάνουν εκλογές, τι θα γίνει; Θα ψηφίσουμε πάλι τα ίδια κόμματα; Θα ρίξουμε λευκό; Ή δεν θα ψηφίσουμε; Τίποτα από όλα αυτά. Θα πρέπει να πάρουμε μέρος; Τότε όμως, με μία προϋπόθεση: Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη Εθνική Λαϊκή Παράταξη που θα σαρώσει.

Να βρούμε τι είναι εκείνα που ενώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας, που σήμερα βρίσκεται έξω από το Σύστημα Εξουσίας.

Να απαλλαγούμε από το Χρέος. Να φύγει η Τρόικα. Να γίνει συντακτική εθνοσυνέλευση. Να αναδειχθούν καινούρια πρόσωπα που να έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης κλπ. Εμείς, το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, έχουμε τις δικές μας προτάσεις και είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε με κάθε ανεξάρτητο πολίτη στη βάση του λαού.

Ας αρχίσουμε να κάνουμε κοινές Επιτροπές, που να αποβλέπουν στην ενότητα του λαού. Αρχίζοντας από τους χώρους εργασίας. Τις συνοικίες. Μετά λίγο πιο πάνω, στις πόλεις, στις περιφέρειες, έως ότου καταλήξουμε σε μια ενιαία παράταξη με δικό της πρόγραμμα, στόχους, μεθόδους δουλειάς και σχέδια για το μέλλον, που να στηρίζεται στην ελεύθερη θέληση των μελών της. Μια παράταξη μέσα στην οποία να επικρατεί το ήθος, οι αξίες και οι αυστηρά δημοκρατικές διαδικασίες. Μια ελεύθερη ένωση ελεύθερων ανθρώπων με τρία βασικά χαρακτηριστικά: την αγάπη στην πατρίδα, την πρόοδο και τη Δημοκρατία».

Επομένως, για να διευκρινίσω ακόμα περισσότερο αυτά που έλεγα τότε, η ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση δεν είναι ένας κομματικός μηχανισμός. Η μόνη περίπτωση κατά την οποία θα μπορούσαμε να σκεφθούμε συμμετοχή της στις εκλογές, θα ήταν να διαπιστωθεί ότι το Μέτωπο Αντίστασης συγκεντρώνει μια τόση και τέτοια δύναμη, που θα μπορούσε χάρη σε μια συντριπτική πλειοψηφία να βγάλει το σημερινό τραίνο της εξουσίας από τις ράγες του. Δηλαδή μόνο στην περίπτωση που θα ήμασταν βέβαιοι ότι όχι μόνο θα νικήσουμε αλλά και ότι η επικράτησή μας θα ισοδυναμεί με μια ουσιαστική επανάσταση.

Είναι λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο, ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν συζητάμε καθόλου τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Με τα σημερινά δεδομένα η λύση για μας είναι η Αντίσταση. Δηλαδή η Αντίσταση των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, που  σαν ένας χαλύβδινος πύργος θα βάλουν τέλος σε όλα αυτά. Στην ξένη εξάρτηση, στο σάπιο Σύστημα Εξουσίας. Θα σταματήσουν την κοροϊδία, θα σταματήσουν τον κατήφορο, τον γκρεμό, το χάος, το τέλος. Θα τοποθετήσουν τη χώρα πάνω σε νέα θεμέλια, δικά της και στέρεα. Θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στη χώρα που τους γέννησε και όπου ζουν. Θα διαλέξουν πού θα πάνε και πώς θα πάνε. Θα επιβάλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, σκέψης και δράσης. Αποφασισμένοι, Ανεξάρτητοι, Ελεύθεροι.

Όσοι και όποιοι επιλέξουμε ως λύση το Μέτωπο της Αντίστασης, θα πρέπει στην νοοτροπία των 300 της Βουλής να αντιτάξουμε ως το τέλος την ψυχολογία των 300 του Λεωνίδα. Δηλαδή της θυσίας για την Ελλάδα.

Αυτή είναι η δική μου επιλογή. Τη δοκίμασα όταν μας ήρθαν οι Ούνοι, την ξαναδοκίμασα όταν μας φίμωσαν οι Χουντικοί. Δεν είμαι ρομαντικός ούτε αφελής. Απλά πιστεύω στη δύναμη του Λαού.

Σας ευχαριστώ.

----------------------------------------

ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΠΙΘΑΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ

Αγαπητοί συναγωνιστές,
Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, εκπροσωπώντας την Σπίθα Λωζάννης. Σας μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς όλων των μελών μας.

Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να συζητήσουμε και να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις Αρχές και τις Βασικές Θέσεις, καθώς και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών. Αυτή η διαδικασία αποτελεί σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Από αύριο τα θεμέλιά μας θα είναι πιο γερά, ενώ θα συντονίζουμε πιο αποτελεσματικά τις προσπάθειές μας. Είμαστε όμως εδώ και για κάποιον άλλο λόγο, εξίσου σημαντικό: να γνωριστούμε μεταξύ μας, νʼ αναπτύξουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, ουσιαστικά νʼ αγαπηθούμε. Να δώσουμε δύναμη ο ένας στον άλλον για την δύσκολη συνέχεια του αγώνα. Να μην επιτρέψουμε νʼ αναδειχθούν εγωισμοί και μικρότητες. Καθημερινά, ο κύριος αντίπαλός μας θα είναι ο κακός μας εαυτός. Καλούμαστε να τον ξεπερνάμε, κάθε μέρα.

 Όσο μου επιτρέπει ο διαθέσιμος χρόνος, θα αναφερθώ στα Μεγάλα για τα οποία αγωνιζόμαστε.  Αγαπητοί φίλοι, στις Σπίθες μας το γνωρίζουμε, και σε κάθε ευκαιρία το τονίζουμε: διεξάγουμε αγώνα απελευθερωτικό. Σήμερα, ο αγώνας αυτός είναι άνισος. Απέναντί μας βρίσκεται ένα πάνοπλο και φαινομενικά ανίκητο Σύστημα Εξουσίας. Αυτό που θα μας επιτρέψει να αναμετρηθούμε σαν ίσος προς ίσον με το Σύστημα, είναι κυρίως ένα, η Ενότητα. Ενότητα σε κάθε επίπεδο:  ενότητα πρώτα απʼ όλα μέσα στο σπίτι μας, μέσα στην Σπίθα μας, μέσα στο Κίνημα. Πηγαίνοντας παραπέρα, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε τα πατριωτικά κινήματα,  οι φωνές αντίστασης, να συστρατευθούν. Όλοι εμείς που νιώθουμε ως Χρέος την υπεράσπιση της πατρίδας μας, να αγωνιστούμε ενωμένοι, να δημιουργήσουμε ένα δυνατό Μέτωπο Αντίστασης. Η Σπίθα Λωζάννης στηρίζει την "Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση", δηλαδή την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α, την οποία πρότεινε πριν από μερικές ημέρες ο Μίκης Θεοδωράκης.
Όταν λέμε ΕΛΛΑΔΑ, εννοούμε συστράτευση σύσσωμου του Ελληνισμού, όπου γης. Ξέρετε, οι  Έλληνες της Διασποράς δεν ξεχνούν την πατρίδα. Οι προσπάθειές μας εστιάζονταν, ως τώρα, στο να διατηρήσουμε, να καλλιεργήσουμε και να μεταδώσουμε την ελληνικότητά μας στις επόμενες γενιές. Σήμερα όμως, ο αγώνα αυτός είναι λειψός, μισός, αν δεν συνδυάζεται με αγώνα για την απελευθέρωση της ίδιας της πατρίδας μας, της μητέρας κι αδερφής μας. Οφείλουμε να ενημερώσουμε στο εξωτερικό όσους συμπατριώτες μας δε γνωρίζουν τί συμβαίνει, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε όσους υποτιμούν την σημασία αυτών που συμβαίνουν. Στο σημείο αυτό αναγνωρίζουμε όλοι μας έναν από τους λόγους ύπαρξης Σπιθών στο εξωτερικό. Η περαιτέρω ανάπτυξή τους, πιστεύουμε πως θα πρέπει να στηριχθεί από το Πολιτικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί από το Συνέδριο αυτό.  Το λιθαράκι που υποσχόμαστε να βάλουμε εμείς, οι Απόδημοι Έλληνες, είναι η προώθηση στο εξωτερικό του μηνύματος αντίστασης. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις που μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι. Σας διαβεβαιώνω πως ανάμεσα στους Έλληνες της Διασποράς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην πατρίδα με κάθε τρόπο. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα Φιλέλληνες που αναπτύσσουν πρωτοβουλίες υπέρ της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Όλοι αυτοί εμπλουτίζουν και προσδίδουν νέα δυναμική στο αναπτυσσόμενο Μέτωπο Αντίστασης, ενώ ενισχύουν την ελπίδα, ενδυναμώνουν το ηθικό όσων υποφέρουν και δίνουν την μάχη τους από την Ελλάδα.

Αγαπητοί φίλοι, είναι  ύψιστο Χρέος μας η συστράτευση μαζί σας,  ώστε να επιτύχουμε την απελευθέρωση της πατρίδας από τα δεσμά της γνωστής συμμορίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των πολιτικάντηδων που το υπηρετούν. Κανένα καθεστωτικό πλαίσιο ανελευθερίας δεν μπορεί να μας εμποδίσει να εργαστούμε για τα Μεγάλα, εάν η σκέψη μας παραμείνει ελεύθερη, εάν η πίστη στον αγώνα μας παραμείνει δυνατή, ακλόνητη. Ως κάτοικοι εξωτερικού μπορούμε, χωρίς φόβο, να υψώσουμε φωνή δυνατή, φωνή που θα ενώσουμε με την δική σας. Όσο κι αν νομίζετε πως είμαστε μακριά, στην πραγματικότητα βρισκόμαστε πολύ κοντά. Κι όταν χρειάζεται, είμαστε εδώ. Μαζί σας. Όπως τώρα. Όπως αύριο. Όπως πάντα.

Θα ήθελα να ολοκληρώσω με ένα απόσπασμα από τον Όρκο της Φιλικής Εταιρείας:
Ορκίζομαι εις σε, ω ιερά και αθλία πατρίς. Ορκίζομαι εις τας πολυχρόνιους βασάνους σου. Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα, τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν τα ταλαίπωρα τέκνα σου.
Εις τα ίδια μου δάκρυα τα οποία χύνω κατ' αυτήν την στιγμήν. Εις τη μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλος εις σε.
Αδέρφια, καλή λευτεριά.
Γιώργος Σγούρδος
Εκπρόσωπος Σπίθας Λωζάννης
Καβάλα, 3 Δεκεμβρίου 2011

http://spitha-suisse.blogspot.com/2011/12/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter