tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ψυχιατρική κλινική θα λειτουργήσει στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ψυχιατρική κλινική θα λειτουργήσει στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου


-«Έπεσαν» οι υπογραφές από τον Περιφερειάρχη

-Το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και έχει προυπολογισμό 10.000.000 €

-Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το έργο

Την Ένταξη της Πράξης "Προσθήκη ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού τμήματος ενηλίκων και ολοκληρωμένου ψυχιατρικού τμήματος Παίδων / Εφήβων στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκόμειο της Τρίπολης» στον Αξονα Προτεραιότητας "08 - Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου" του Ε.Π. "Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι", υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά την κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση νέας πτέρυγας για την εγκατάσταση ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ δυναμικότητας 42 κλινών.

Το νέο τμήμα θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου ενώ θα έχει την δυνατότητα, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, να λειτουργεί αυτόνομα με ιδιαίτερες εισόδους στα επιμέρους τμήματά του.

Η μονάδα περιλαμβάνει τμήμα Ενηλίκων και τμήμα Παιδιών και Εφήβων και εκτείνεται σε τρεις στάθμες υπογείου, ισογείου και α’ ορόφου.

Στο υπόγειο τοποθετούνται οι βοηθητικές χρήσεις Η/Μ χώρων και αποθηκών. Στο ισόγειο χωροθετείται το τμήμα εφήβων-παιδιών, η είσοδος του τμήματος ενηλίκων, το Νοσοκομείο ημέρας και τα Οξέα – Επείγοντα περιστατικά.

Στον όροφο τοποθετείται το τμήμα ενηλίκων.

Η οργάνωση των λειτουργιών του συγκροτήματος εξυπηρετείται από τέσσερεις διακεκριμένες εισόδους στο επίπεδο του ισογείου που οδηγούν στα αντίστοιχα τμήματα.

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΜΒΑΔΟΝ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΜΙΚΤΑ ΕΜΒΑΔΑ)

ΥΠΟΓΕΙΟ 1.915,85 m2

ΙΣΟΓΕΙΟ 2.007,39 m2

Α’ ΟΡΟΦΟΣ 1.563,13 m2

Β’ ΟΡΟΦΟΣ 32,78 m2

ΣΥΝΟΛΟ 5.519,15 m2

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 36 (μήνες)

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 10,000,000.00 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter