tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Δημαράς από την Τρίπολη: "Έχουμε κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση"

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δημαράς από την Τρίπολη: "Έχουμε κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση"

Περιοδεία στην Αρκαδία έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς. Αρχικά, είχε συνάντηση με το δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη. Σε συνέντευξη τύπου  επεσήμανε ότι στην χώρα μας έχουμε κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Εκτίμησε ότι θα αργήσει η διεξαγωγή των εκλογών και τόνισε πως όσο μακραίνει ο βίος αυτής της κυβέρνησης ‘’τόσο χειρότερο για τη δημοκρατία’’. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Προσθέτοντας, ‘’βλέπουμε ότι δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο κι αν δεν υπάρξει λύση μέσω των εκλογών τα πράγματα θα δυσχεραίνουν, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Το θέμα είναι και πολιτικό, είναι και οικονομικό και πολιτισμικό’’. Έκανε λόγο για ‘’πολιτική ανηθικότητα’’ και διάρρηξη των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών. ‘’Από αυτό – υπογράμμισε - πρέπει να ξεκινήσουμε για να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης και μετά να περάσουμε σε προτάσεις τέτοιες που μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά θα δώσουν τη δυνατότητα στο Ελληνικό λαό να ανακάμψει και ηθικά και να νιώθει αισιόδοξος’’.
Ο κ. Δημαράς ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως υπάρχει ζήτημα απώλειας εθνικής κυριαρχίας σημείωσε ότι, ‘’νομιμοποιούμε απολύτως να πω ότι εκτιμώντας όσα έχουν συμβεί στη Μεσόγειο γύρω μας, Τυνησία, Αλγερία, Αίγυπτο, η έκρηξη στην Κύπρο, η παραίτηση των 5 στρατηγών στην Τουρκία, η αλλαγή των στρατηγών εδώ από τον κ. προηγούμενο υπουργό, τα Σκόπια που σήμερα εν μέρει δικαιώνονται, είναι φανερό πια ότι αυτός ο κλοιός γύρω από την Ελλάδα, στόχο έχει ένα και μοναδικό, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και τους Αμερικανούς που βρίσκονται από πίσω. Από κει και πέρα αν ένας λαός έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του, έχει χάσει την εθνική έμπνευση κάτω από την οποία θα παίρνει αποφάσεις και θα θυσιαστεί αν χρειαστεί, τότε θα έχει παραδοθεί πριν καν ξεκινήσει να δώσει τις μάχες που καλείτε να δώσει ιστορικά’’. Συμπληρώνοντας πως, ‘’Τι είπε ο κ. Καστανίδης τελευταία, «ευθυνόμαστε και για απώλεια εθνικής κυριαρχίας». Ο κ. Χρυσοχοϊδης, όπου μίλησε με τόσο και τέτοιο τρόπο, που εγώ ως πολιτικός αντίπαλος με τον κ. Παπανδρέου ποτέ δεν θα δεχόμουν να διατυπώσω εκφράσεις, όπως αυτές που είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, που ήταν υπουργός του δύο χρόνια. Που συνυπέγραφε στο υπουργικό συμβούλιο και γνώριζε πολύ καλά τι συμβαίνει, γιατί αυτό ανέλυσε, ότι τα ξέραμε όλα κι οδηγήσαμε τη χώρα σε παρακμή και πολιτική και οικονομική. Τότε ποιος μπορεί να ζητήσει από μένα χειρότερους χαρακτηρισμούς, τους οποίους ούτε θέλω να κάνω ούτε καταφεύγω σ’ αυτούς. έχω γνωρίσει πολλά πράγματα στη ζωή κι εν πάση περιπτώσει το αρχαίο ρητό δεν θέλω να επιβεβαιωθεί, δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται και δεν θα το κάνουμε. Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και θέση κι άλλο είναι χτυπάμε έναν άνθρωπο που είναι αδύναμος πια’’.
Τέλος αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αποδεικνυόταν ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει πεί τόσα πολλά ψέματα. Ψέματα χοντρά και πρόσθεσε, με ρωτάνε πολλοί. Γιάννη, ο άνθρωπος καταλαβαίνει; Ή είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία; Και τους απαντώ όσο μπορώ με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο είναι υπεύθυνος για εγκλήματα σε βάρος της χώρας. Κι αν θέλετε την γνώμη μου καταλαβαίνει και πολύ καλά και είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter