tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Η εκδήλωση των φροντιστών μέσης εκπαίδευσης στην Τρίπολη (φωτογραφίες)

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η εκδήλωση των φροντιστών μέσης εκπαίδευσης στην Τρίπολη (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, η εκδήλωση – ενημέρωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστών Μ.Ε. Αρκαδίας & Λακωνίας, με θέμα: «Νέο Λύκειο – Σπουδές & Επαγγέλματα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από γονείς και μαθητές του Νομού μας, ο κύριος Κουτρουμπέλης Αποστόλης, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, παρουσίασε το Νέο Λύκειο (Τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα – οι Ερευνητικές Εργασίες) και μίλησε για τις επαγγελματικές επιλογές καθώς και τις προοπτικές των επαγγελμάτων στην ελληνική αγορά εργασίας υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος), με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κον Βαφειαδάκη Ιωάννη και τον Γενικό Γραμματέα κον Νικολάου Μπάμπη. Σε παρέμβαση του ο κύριος Βαφειαδάκης που ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Αθηνών, αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούνται όχι μόνο στο Λύκειο αλλά και σε πανεπιστημιακό επίπεδο και ταυτόχρονα πρότεινε στους μαθητές και στους γονείς του Γυμνασίου και Λυκείου, να εμπιστεύονται τα οργανωμένα και νόμιμα φροντιστήρια, εξηγώντας και αναδεικνύοντας πολλούς λόγους που τεκμηρίωναν μια τέτοια θέση.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κος Βαχαβιόλος Παναγιώτης, μετέφερε το μήνυμα όχι μόνο της επιτυχημένης εκδήλωσης από τη Σπάρτη και την Λακωνία που γενικότερα, αλλά και την προσφορά των φροντιστηρίων τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στο επίπεδο ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων σχετικά με την επιλογή των σπουδών, την επαγγελματική τους αποκατάσταση αλλά και την υποβολή των Μηχανογραφικών δελτίων και άλλες ανάλογες υποστηρικτικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Εκ μέρους ομάδας του Δ.Σ, που υλοποίησαν εκπροσωπώντας  την Αρκαδία, αυτή την εκδήλωση στην Τρίπολη, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κος Βόσνος Δημήτριος, σε παρέμβαση του τόνισε την πρωτοπόρα πρωτοβουλία και απόφαση του Συλλόγου να οργανώσει αυτές τις δυο εκδηλώσεις στην Σπάρτη-χθες- και στην Τρίπολη – σήμερα –, σαν άλλη μια προσφορά και υποχρέωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και φροντιστών Μ.Ε., όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και τους γονείς και εκπαιδευτικούς της τοπικής κοινωνίας, χαρακτηρίζοντας πραγματικό Δάσκαλο – λειτουργό και παιδαγωγό τον σημερινό Φροντιστή στην δύσκολη σημερινή συγκυρία που ζούμε όλοι.

Χαιρετισμούς και θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης μετέφεραν εκ μέρους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Τατούλη Πέτρου ο Συνεργάτης του κος Γιαννακόπουλος Νίκος και εκ μέρους του Δημάρχου Τρίπολης κύριου Σμυρνιώτη Ιωάννη ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κύριος Κοσκινάς Δημήτριος.

Συμπληρωματικές παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν ο Γραμματέας του Δ.Σ κος Καρκαζής Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και τους στόχους που υπηρετεί αυτή η εκδήλωση, καθώς ενημέρωσε το κοινό για όλα τα μέλη του Συλλόγου, που αποτελούν τα νόμιμα φροντιστήρια Μ.Ε., στην Αρκαδία, και ο Τριπολίτης εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στο Δ.Σ της Ο.Ε.Φ.Ε  κος Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης ο οποίος σχολιάζοντας τις αλλαγές που προγραμματίζονται αλλά και συντελούνται ήδη όχι μόνο στην Δευτεροβάθμια, αλλά και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εγκάλεσε τους νέους, μαθητές και σπουδαστές σε μία υπεύθυνη, σοβαρή και διεκδικητική στάση απέναντι στα αρνητικά του εκπαιδευτικού μας συστήματος συνολικά.

                Μετά το τέλος της κεντρικής εισήγησης – ενημέρωσης του κου Κουτρουμπέλη, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να εκφράσουν απορίες, ερωτήσεις αλλά και σκέψεις και προτάσεις πάνω στο θέμα της ενημέρωσης. Ο ομιλητής με ιδιαίτερη υπομονή και την μέγιστη δυνατή τεκμηρίωση απάντησε και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

                Κλείνοντας ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μ.Ε. Αρκαδίας & Λακωνίας, ευχαριστώντας όλους όσους παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση, έδωσε την υπόσχεση ότι θα είναι κοντά στους μαθητές του Νομού μας πολύ σύντομα και με νέες εκπαιδευτικές δράσεις και ανάλογες εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter