tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Λουκέτο στο Παράρτημα Λεωνιδίου του ΙΚΑ με υπογραφή Σπυρόπουλου!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Λουκέτο στο Παράρτημα Λεωνιδίου του ΙΚΑ με υπογραφή Σπυρόπουλου!


 
Η Διοίκησή του ΙΚΑ γνωστοποίησε σήμερα την απόφαση της, να αναστείλει τη λειτουργία του Παραρτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λεωνιδίου από την 1η Φεβρουαρίου 2012, και να ...μεταβιβάσει την αρμοδιότητα της εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων της περιοχής του εν λόγο Παραρτήματος, στο αντίστοιχο Παράρτημα του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ Άστρους.
Το Παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λεωνιδίου λειτουργεί από το 1985 και εξυπηρετεί πάνω από 3000 έμμεσα και άμεσα ασφαλισμένους, 200 εργοδότες που ασφαλίζουν το προσωπικό τους, ενώ αυτή τη στιγμή περίπου 1500 αριθμοί μητρώου οικοδομικών αδειών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το επικείμενο κλείσιμό του, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, που προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα είναι πλέον αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και μάλιστα σε ένα οδικό δίκτυο που θεωρείται ως ένα από τα πιο υποβαθμισμένα της Πελοποννήσου.
Ενδεικτικό είναι ότι κάτοικος από την τοπική κοινότητα Μαρίου, θα είναι υποχρεωμένος στο εξής να διανύσει συνολική απόσταση περίπου 185 χιλιομέτρων, ενώ κάτοικος της Δημοτικής ενότητας Κοσμά 165 χιλιόμετρα.
Πάντως η εξέλιξη αυτή, η είδηση της οποίας έπεσε ως βόμβα στο Λεωνίδιο, αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής, που βλέπουν μια ακόμα Υπηρεσία, να αναστέλλει την λειτουργία της και να μεταφέρει την έδρα της στο Άστρος, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον ΟΤΕ την ΔΕΗ, το Δασαρχείο Κυνουρίας κ.α.

Θεωρούμε ότι η διοίκηση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, αλλά και όλες οι δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να ασχοληθούν ενεργά, έστω και εκ των υστέρων, για να αποτρέψουν αυτή την απόφαση.

Θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν έντονα, τόσο προς τον συντοπίτη μας υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα, όσο και προς τον υπογράφοντα της απαράδεκτης αυτής απόφασης και διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος ως Αρκάς και πρώην βουλευτής του νομού μας, οφείλει να γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.

Ο τόπος μας δεν αντέχει περαιτέρω υποβάθμιση και μαρασμό!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter