Το 49ο κοντσέρτο της πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου κι ώρα 08.00 το βράδυ, στα εντευκτήρια της, η Χορωδία Τρίπολης .
Προκαλεσμένο αυτή τη φορά το δίδυμο Βιολοντσέλο Πιάνο, αντίστοιχα Sedef Ercentin (Τουρκία) και Μαρία Παπαπετροπούλου, που θα ερμηνεύσουν έργα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Αμφότερες ...
γνωρίστηκαν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία. Το 1999 τιμήθηκαν με το σημαντικό Βραβείο Ελληνοτουρκικής Φιλίας και Ειρήνης “Abdi Inpekci”.Προκαλεσμένο αυτή τη φορά το δίδυμο Βιολοντσέλο Πιάνο, αντίστοιχα Sedef Ercentin (Τουρκία) και Μαρία Παπαπετροπούλου, που θα ερμηνεύσουν έργα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Αμφότερες ...
Η είσοδος στα εντευκτήρια είναι ελεύθερη.
ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΙΑΝΟ
SEDEF ERCENTIN ATALA, ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στα πλαίσια των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της έχει καθιερώσει, από το 1988, το θεσμό των ΚΟΝΤΣΕΡΤΩΝ. Μια διαχρονική εκδήλωση
που δίνει τη δυνατότητα σε φωνητικά σχήματα και εκτελεστές να παρουσιάζουν ένα ευρύτερο φάσμα της «δουλειάς» τους ικανοποιώντας τόσο το φιλόμουσο ακροατήριο, όσο και τους ίδιους ερμηνευτές. Στα πλαίσια αυτού του θεσμού- κάπου μισή εκατοντάδα- έχουν εμφανιστεί στην πόλη μας φωνητικά συγκροτήματα από Ιταλία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Σουηδία, Τσεχία, Ρωσία, Γερμανία, Σλοβακία, Φιλιππίνες, Ταϊβάν καθώς, επίσης, και ερμηνευτές από Ρωσία (Μπολσόϊ) (Π.Ι.Τσαϊκόφσκι), Ρουμανία, Ιταλία κ.α. σε εκτέλεση έργων κλασσικής μουσικής.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η Μαρία Παπαπετροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε πιάνο με τις Πόπη και Ναταλία Μιχαηλίδου στο «Αθήναιον» Ωδείο και το Ωδείο Σκαλκώτα αντίστοιχα. Πήρε το δίπλωμά της από το Ωδείο Σκαλκώτα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές τις με τη Φρανσουάζ Τινά στην Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού και στο Εθνικό Ωδείο της Ορλεάνης, από όπου αποφοίτησε αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Κατόπιν, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον
Ούλριχ Ραντεμάχερ, στην ειδικότητα συνοδείας λίντερ, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μaster of Arts) με άριστα.
Παρακολούθησε σεμινάρια και τμήματα τελειοποίησης πιάνου, μουσικής δωματίου και συνοδείας λίντερ με τους Λέβ Βλασένκο, Γκίττυ Πίρνερ, Εντουάρντο Χούμπερτ και Μπρούνο Κανίνο.
Εχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ (Μέγαρο Μουσικής 1994) και σε συναυλίες μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία .
Εχει συμπράξει επανειλημμένα, ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα νέων του Μύνστερ στη Γερμανία όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV 467. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία, με το συγκρότημα σύγχρονης μουσικής του Θ. Αντωνίου, και έχει εμφανιστεί στην Ελληνική και Τουρκική τηλεόραση.
Εχει τιμηθεί, μαζί με την Sedef Ercetin (βιολοντσελίστρια από την Τουρκία), με το βραβείο Abdi Ipekci για την Ελληνοτουρκική ειρήνη και φιλία (1999).
Διδάσκει μάθημα συνοδείας και μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
SEDEF ERCENTIN ATALA
Η Sedef Ercentin γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο της Κωνσταντινούπολης, σε ηλικία 6 ετών, στο πιάνο και μετά στο βιολοντσέλο σε ηλικία 11 ετών.
Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι, στην Ecole Normale όπου ποφοίτησε με Άριστα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Teuileres, Sommer, McKenzie, τους Σολίστες της Μόσχας κ.α.
Έχει πάρει ιδιαίτερα τιμητικές κριτικές για την ερμηνεία της στις σουίτες του Bach και τις συναυλίες της στα σημαντικά Θέατρα του Παρισιού.
Εκτός από την κλασική μουσική, συμμετέχει και σε σύνολα jazz, tango και έθνικ μουσικής.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις, έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Αργεντινή, Μεξικό, Σιγκαπούρη και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Εχει τιμηθεί, μαζί με την Μαρία Παπαπετροπούλου (Πιανίστα), με το βραβείο Abdi Ipekci για την Ελληνοτουρκική ειρήνη και φιλία (1999).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
R. Schumann (1810-1856)
Adagio und Allegro op. 70, για βιολοντσέλο και πιάνο
J.S. Bach (1685-1750)
by C.F. Gounod (1818-1893)
Ave Maria, για βιολοντσέλο και πιάνο
S. Rachmaninoff (1873-1943)
Vocalise op.34, για βιολοντσέλο και πιάνο
E. Satie (1866-1925)
Gnossienne Nr.1, για πιάνο
Μ. Χατζιδάκις (1925-1994)
Δύο χοροί για πιάνο από το “Για μια μικρή λευκή αχιβάδα,
εργ. 1” Συρτός- Σούστα
S. Ercetin
Metamorphosis, για βιολοντσέλο
G.D. Giusto (1961)
Angeles Caidos, για βιολοντσέλο και πιάνο
A. Piazzolla (1921-1992)
Milonga en re, για βιολοντσέλο και πιάνο
Le grand tango, για βιολοντσέλο και πιάνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου