tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Με διαφωνίες εγκρίθηκε η επιχορήγηση της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Με διαφωνίες εγκρίθηκε η επιχορήγηση της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης ενέκρινε την παροχή έκτακτης χρηματικής επιχορήγησης στο Πολιτιστικό Σωματείο με την επωνυμία ¨Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης¨, που έχει την έδρα του στη Μεγαλόπολη, με το ποσό των ...
5.000,00 €, σε βάρος του κωδικού των εξόδων του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2011, όπου έχει αρχικά γραφεί σχετική πίστωση 8.000,00 € με τίτλο «Επιχορηγήσεις σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία» και παραμένει αδιάθετη πίστωση ποσού 5.000,00 €, από ιδίους πόρους, εφόσον η οικονομική κατάσταση του Δήμου για το οικ. έτος 2011 το επιτρέπει και το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 202 παρ. 1 του Ν. 3463/2006 του Δ.Κ.Κ., δεν υπερβαίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων του Π/σμού οικ. έτους 2011, (καθότι το 1,5% των τακτικών εσόδων υπολογίζεται σε 75.000,00 € (5.000.000,00 € Χ 1.5%) και έχει αποφασισθεί η χρηματική επιχορήγηση συνολικού ποσού 49.000,00 €, σύμφωνα με τις αριθμ. 176/2011 & αριθμ. 476/2011 αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου), για την κάλυψη αναγκαίων λειτουργικών του δαπανών, τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάπτυξη των πολιτιστικών κοινωνικών δραστηριοτήτων στα πλαίσια της λειτουργίας του.
Η παροχή έκτακτης χρηματικής επιχορήγησης στη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης κρίνεται επιτακτική για την κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει, την απρόσκοπτη λειτουργία του, τη συνέχιση αλλά και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προαγωγή των κοινωνικών συμφερόντων της περιοχής και την προβολή του τόπου.
Η απόφαση λήφθηκε μειοψηφούντων των Δημοτικών Σύμβουλων (6) της μείζονος μειοψηφίας κ. Τσιριγώτη, κ. Μιχόπουλου, κ. Μανιάτη, κ. Βλασόγιαννη, κ. Ρουμπαλά και κ. Νικητόπουλου, οι οποίοι καταψηφίζουν την πρόταση του κ. Δημάρχου και προτείνουν να δοθεί το ποσό των 2.500,00 € σε βάρος του Π/σμού του Δήμου οικ. έτους 2011 ως οικονομική ενίσχυση στη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Μιχόπουλος θεωρεί ότι το ποσό των 5.000,00 € είναι πάρα πολύ μεγάλο όταν και άλλα έξοδα των θεατρικών παραστάσεων της Ομάδας καλύπτονται από το Δήμο στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών και διευκολύνσεων και πρότεινε να δοθεί το ποσό των 2.500,00 € στις δύσκολες μάλιστα οικονομικές εποχές που ζούμε.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κάβουρας έθεσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου τις δύο υποβαλλόμενες προτάσεις σε ψηφοφορία.
Υπέρ της πρότασης του κ. Δημάρχου ψηφίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (13) της πλειοψηφίας κ. Κάβουρας, κα Γαλάνη, κ. Δράκος, κ. Δημόπουλος, κ. Μερζιώτης, κ. Κλουκίνας, κ. Μαρκολέφας, κ. Τζεβελέκος, κα Λύγουρη, κ. Κούτσουρας, κ. Κανέλλος, κ. Τσέκερης και κ. Μάντης, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος (1) της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κερκεμέζος και ο Δημοτικός Σύμβουλος (1) της πλέον ελάσσονος μειοψηφίας κ. Παγανός, οι οποίοι καταψηφίζουν την πρόταση του κ. Μιχόπουλου.
Κατά της πρότασης του κ. Δημάρχου ψηφίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (6) της μείζονος μειοψηφίας κ. Τσιριγώτης, κ. Μιχόπουλος, κ. Μανιάτης, κ. Βλασόγιαννης, κ. Ρουμπαλάς και κ. Νικητόπουλος, οι οποίοι υπερψηφίζουν την πρόταση του κ. Μιχόπουλου και προτείνουν να δοθεί το ποσό των 2.500,00 € σε βάρος του Π/σμού του Δήμου οικ. έτους 2011 ως οικονομική ενίσχυση στη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter