tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Βραδυνή παράσταση σήμερα από τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης!

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Βραδυνή παράσταση σήμερα από τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης!

Η Νεανική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης, παρουσιάζει ξανά τον «ΠΛΟΥΤΟ» του Αριστοφάνη, την 11η και τελευταία σωζόμενη κωμωδία του μεγάλου αρχαίου κωμωδιογράφου.
Μετά τις δύο καλοκαιρινές παραστάσεις του στο Θέατρο του Άλσους Αγ. Γεωργίου τον περασμένο Ιούλιο, ο Πλούτος επιστρέφει στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης για ...

8 παραστάσεις. 6 πρωινές για τα Λύκεια της Τρίπολης (και όχι μόνο) και 2 βραδυνές για το κοινό.
Οι 2 βραδυνές παραστάσεις, θα δοθούν στις 27 και 28 Δεκεμβρίου 2011 με ώρα έναρξης στις 21:30.
Μέσα από τον Πλούτο, που γράφτηκε στις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα, σε μία περίοδο πολιτικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης για την Αθήνα, ο Αριστοφάνης φτιάχνει ένα φιλοσοφικό παραμύθι όπου, παραλείποντας τις πολιτικές αιχμές των προηγούμενων κωμωδιών του και την έντονη αθυροστομία, εκθέτει τις απόψεις του για την ορθή απόκτηση και χρήση του χρήματος.
Ο Χρεμύλος, ο κεντρικός ήρωας της κωμωδίας, ανησυχώντας για το μέλλον τού γιου του, έρχεται στο Μαντείο των Δελφών προκειμένου να ζητήσει τη συμβουλή της Πυθίας. Ο χρησμός που του δίνεται, τον φέρνει σε επαφή με τον τυφλό θεό Πλούτο ο οποίος, παρά τη σφοδρή αντίδραση της Πενίας, θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή όχι μόνο του Χρεμύλου αλλά και όλων των φτωχών Αθηναίων πολιτών.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Κώστας Γεωργόπουλος, Νίκος Μπουρεξής, Δώρα Γεωργακοπούλου, Δήμητρα Μάζη, Ντίνος Αγγελόπουλος, Γιάννης Κακούρης, Φώτης Βόσνος, Κώστας Σκιντζής, Λυδία Κολυβήρα, Ντίνα Τσούκαλη, Αλέξης Καμπέρης, Φαίδων Αντωνάκος, Αιμιλιάνος Σαντίκγια, Μανταλένα Σούλα, Ηλέκτρα Ρούνη, Νίκος Γαλανόπουλος, Μεταξία Ρουσάλη, Αλεξάνδρα Κούτσελα, Σέα Σούλα, Ηλιάνα Μπάρλα, Μιχάλης Μουστόγιαννης και Κατερίνα Μπάρλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter