tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Η πορεία του Εργατικού Κέντρου σήμερα στην Τρίπολη (video)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η πορεία του Εργατικού Κέντρου σήμερα στην Τρίπολη (video)

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία του Εργατικού Κέντρου έγινε σήμερα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η κινητοποίηση έγινε ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, των περικοπών μισθών και συντάξεων, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, των απολύσεων, της ανεργίας και της φορολογικής λεηλασίας η οποία συνεχίζεται και εντείνεται με τον νέο προϋπολογισμό.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ


Μεταξύ άλλων, στην απεργία ειπώθηκαν τα εξής: «Η δογματική εμμονή σε μια αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία σε τραγικά αδιέξοδα. Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, συμπιέζονται και περικόπτονται δραματικά και από το νέο Προϋπολογισμό έτους 2012, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά δράματα αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στην οικονομία.
Χαρακτηριστικό δείγμα της ανάλγητης Κυβερνητικής πολιτικής είναι και οι συνεχιζόμενες περικοπές στις κύριες αλλά και στις επικουρικές συντάξεις που μαζί με τις φοροεπιδρομές και τα έκτακτα χαράτσια, έχουν καταστήσει τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς σε απόμαχους της ζωής.
Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι όσοι λαμβάνουν και επιβάλουν τέτοιες αποφάσεις ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αντοχών και ανοχών από εργαζόμενους και συνταξιούχους.»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter