tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: 12 σημεία για μια Σύγχρονη Ελλάδα και ένα Αναγεννημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνυπογράφει ο Χρήστος Δρούζιας

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

12 σημεία για μια Σύγχρονη Ελλάδα και ένα Αναγεννημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνυπογράφει ο Χρήστος Δρούζιας

Μία Αρκαδική υπογραφή υπάρχει στην επιστολή -παρέμβαση 21 νέων στελεχών και μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καθοριστεί η φυσιογνωμία και οι προτεραιότητες του κινήματος, προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψήφιων βουλευτών και σεβασμό του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Ανάμεσα στους 21 υπογράφοντες, είναι και ο Χρήστος Δρούζιας, από την Τρίπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σύμφωνα με όσα γράφει το protothema.gr, όπως τονίζουν σε κείμενο 12 σημείων «για μια Σύγχρονη Ελλάδα και ένα Αναγεννημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ», την ίδια ημέρα το κόμμα πρέπει  εκλέξει τον Πρόεδρο του, καθώς και να πραγματοποιήσει προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψήφιων βουλευτών του, χωρίς όπως αναφέρουν να εξαιρεθούν οι ήδη εκλεγμένοι, με την προϋπόθεση όλα αυτά να γίνουν αφού ολοκληρωθεί το PSI και πριν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση.

Ταυτόχρονα, σημειώνουν πως πρέπει να διεξαχθεί εσωκομματικό δημοψήφισμα,  δεσμευτικό για τη νέα ηγεσία του Κινήματος, ώστε να ξεκαθαριστεί η φυσιογνωμία του, ρωτώντας τα μέλη και τους φίλους του κινήματος για:
α) τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων,
β) τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας,
γ) τη νομιμοποίηση μεταναστών,
δ) την επιλογή συστήματος συντάξεων (ανταποδοτικού, αναδιανεμητικού, μικτό),
ε) τη σύνταξη προϋπολογισμών με βάση όσα εισπράττουμε, όχι πόσα θέλουμε να ξοδέψουμε,
στ) τον τρόπο ανακεφαλαίωσης των τραπεζών (κοινές ή προνομιούχες μετοχές),
ζ) τον επανακαθορισμό των δομών του συνδικαλιστικού κινήματος
η) το ουσιαστικό άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, όπως για παράδειγμα και των συμβολαιογράφων,
θ) αλλαγή του εκλογικού συστήματος με καθιέρωση ολιγοεδρικών περιφερειών και κατάργηση του σταυρού προτίμησης.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο κείμενο τους ζητούν επίσης τον σεβασμό του Γιώργου Παπανδρέου και των κυβερνήσεων του, «που ενώ παρέλαβαν μια χώρα διαλυμένη και χρεοκοπημένη», όπως τονίζουν, τόλμησαν να συγκρουστούν με όλες τις κακοδαιμονίες της χώρας και παρά τα λάθη και τις όποιες ανεπάρκειες, τη διέσωσαν δύο φορές από την άτακτη χρεοκοπία.

Τέλος μέσα από την επιστολή τους ζητούν ανασχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου, κατ’ αντιστοιχία με την δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που τη στηρίζουν.


Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

12 σημεία για μια Σύγχρονη Ελλάδα και ένα Αναγεννημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

1.    Πρώτα η χώρα και μετά η δημοκρατική παράταξη. Καμία διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας να μην γίνει πριν ολοκληρωθεί το PSI και πριν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση για τη σωτηρία της Πατρίδας μας.

2.    Πρώτα η ενότητα της δημοκρατικής παράταξης και μετά το κόμμα. Η δημοκρατική παράταξη είναι από το 1911 η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά εξαιτίας των διασπάσεων, της νοθείας και των δικτατοριών έχει κυβερνήσει πολύ λίγα χρόνια. Μετά την οικονομική κρίση του 1929 η δημοκρατική παράταξη, που τότε ήταν στην Κυβέρνηση (1928-1932) με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, διασπάστηκε και επανήλθε στην εξουσία το 1981, με κάποια διαλείμματα στο μεσοδιάστημα. Εκείνη την περίοδο η χώρα έζησε δύο δικτατορίες, έναν εμφύλιο πόλεμο και μία εθνική καταστροφή.

3.    Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο. Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση αποτελεί η εθνική συνεννόηση. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προτείνει τη σύναψη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ του κράτους, της αγοράς και της κοινωνίας των πολιτών, δηλαδή του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα καταρρεύσουμε όλοι μαζί.

4.    Πρώτα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και μετά η διεκδίκηση περισσότερων οικονομικών απολαβών. Σύγχρονη σοσιαλιστική πολιτική σε μια εποχή πρωτόγνωρης κρίσης δεν είναι η τοποθέτηση των μισθών στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η προάσπιση των κατοχυρωμένων συνταγματικά συλλογικών διαπραγματεύσεων. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και οφείλει να εγγυηθεί την αποκρυστάλλωση των προτεραιοτήτων μέσα σε ένα γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο. Καταμερισμός χρημάτων σε περισσότερους, όχι πολλά σε λίγους.

5.    Πρώτα ο άνεργος. Οι άνεργοι είναι το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας.  Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Θα πρέπει να εγκαταλειφθούν, επιτέλους, οι πολιτικές καταπολέμησης της ανεργίας μέσω του κράτους και να ξαναγίνουμε οι επιχειρηματίες των Βαλκανίων.

6.    Η νέα ταυτότητα της δημοκρατικής παράταξης. Νέα ταυτότητα σημαίνει νέο παραγωγικό μοντέλο:
•    Ισοσκελισμένο εξωτερικό ισοζύγιο για τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και ορυκτά τσιμέντο),
•    Δωδεκάμηνος Τουρισμός στη χώρα μας,
•    Επένδυση στην Έρευνα και στην Τεχνολογία, ώστε να μετεξελιχθούμε στη silicon valley της Ευρώπης.

Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την παραγωγή πλούτου, μέσω μιας ανοιχτής οικονομίας, η οποία θα λειτουργεί με κανόνες τέτοιους που θα επιτρέπουν τη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και όχι την αναδιανομή της φτώχειας. Αυτό γίνεται μόνο μέσω των φόρων και κυρίως των άμεσων φόρων. Είμαστε, όμως, αμείλικτοι εχθροί της σημερινής κατάστασης, όπου φόρους πληρώνουν, κυρίως, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ναι στους φόρους, με την προϋπόθεση να πληρώνουν όλοι και το Κράτος να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, ιδίως στους τομείς της ασφάλειας, της υγείας και της παιδείας.

7.    Κοινωνία συνευθύνης – Κόμμα συνευθύνης. Την ίδια ημέρα πρέπει να εκλέξουμε τον Πρόεδρο του Κινήματος και να επιλέξουμε όλους τους υποψήφιους Βουλευτές του Κινήματος, χωρίς να εξαιρεθούν οι ήδη εκλεγμένοι. Ταυτόχρονα, πρέπει να διεξαχθεί εσωκομματικό δημοψήφισμα,  δεσμευτικό για τη νέα ηγεσία του Κινήματος, ώστε να ξεκαθαριστεί η φυσιογνωμία του. Πρέπει να ρωτήσουμε τα Μέλη και τους Φίλους μας για: α) τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων,
β) τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας,
γ) τη νομιμοποίηση μεταναστών,
δ) την επιλογή συστήματος συντάξεων (ανταποδοτικού, αναδιανεμητικού, μικτό),
ε) τη σύνταξη προϋπολογισμών με βάση όσα εισπράττουμε, όχι πόσα θέλουμε να ξοδέψουμε,
στ) τον τρόπο ανακεφαλαίωσης των τραπεζών (κοινές ή προνομιούχες μετοχές),
ζ) τον επανακαθορισμό των δομών του συνδικαλιστικού κινήματος
η) το ουσιαστικό άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, όπως για παράδειγμα και των συμβολαιογράφων,
θ) αλλαγή του εκλογικού συστήματος με καθιέρωση ολιγοεδρικών περιφερειών και κατάργηση του σταυρού προτίμησης.

8.    Καθαρές, δημοκρατικές λύσεις με εκλογή Προέδρου από όλα τα Μέλη και τους Φίλους του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό πρέπει: α) Να ξέρουμε ποιοι ψηφίζουμε: Μητρώο Μελών και Φίλων, που κλείνει δύο εβδομάδες πριν την εκλογή, β) Να ξέρουμε πού ψηφίζουμε: Μία εβδομάδα πριν την ψηφοφορία πρέπει να είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο όλα τα στοιχεία για το πού ψηφίζει ο καθένας μας.

9.    Χρειαζόμαστε κόμμα. Το κόμμα, με πολυμελή όργανα και γραφειοκρατική δομή, χωρίς καμία λογοδοσία, το e-κόμμα, κατάντησε κόμμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Χρειαζόμαστε κόμμα ζωντανό, όχι μόνο έναν εκλογικό μηχανισμό. Γιατί χωρίς κόμμα καμία μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να γίνει πράξη σε μια κοινωνία τόσο σκληρά οργανωμένη σε συντεχνιακή λογική.

10.    Τι σημαίνει σήμερα διάσπαση; Διάσπαση δεν είναι η αποχώρηση στελεχών και η συγκρότηση νέων πολιτικών φορέων. Διάσπαση της παράταξής μας στην κοινωνία σημαίνει μια πολύ χαμηλή εκλογική επίδοση. Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράσει το 33% τουλάχιστον του εκλογικού σώματος σημαίνει ότι έχει διασπαστεί, ακόμα και εάν όλα τα αρχηγικά στελέχη του παραμείνουν ενωμένα σε αυτό. Η ηγεσία, με την όποια μορφή προκύψει, θα πρέπει να θέσει ως στόχο αυτή την επίδοση, η οποία θα συνιστά κόκκινη γραμμή.

11.    Ανασχηματισμός της κυβέρνησης τώρα κατ’ αντιστοιχία με την δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που τη στηρίζουν.

12.    Σεβασμός στον Γιώργο Παπανδρέου και στις Κυβερνήσεις του, που ενώ παρέλαβαν μια χώρα διαλυμένη και χρεοκοπημένη τόλμησαν να συγκρουστούν με όλες τις κακοδαιμονίες της χώρας και, παρά τα λάθη και τις όποιες ανεπάρκειες, τη διέσωσαν, δύο φορές, από την άτακτη χρεοκοπία. Σεβασμός στα στελέχη μας, που, επί δύο χρόνια, δέχονται κάθε είδους άθλιες επιθέσεις. Σεβασμός στην Ιστορία μας.

Ποιους θέλουμε να εκφράσουμε;

Όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η χώρα μας πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Όλους εκείνους που πιστεύουν ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις η δική μας γενιά θα πεθάνει πριν προλάβει να ζήσει.

Όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η, χωρίς ηθικές αρχές και σεβασμό των νόμων, επιδίωξη του ατομικού συμφέροντος, είναι η καταστροφή κάθε προοπτικής για την συλλογική ευημερία.

Όλους εκείνους, που μπορούν και τολμούν, όπως εμείς,  να παραμερίσουν τις επιμέρους  διαφωνίες τους και, παρά το ετερόκλητο του χαρακτήρα και της προσωπικής τους διαδρομής, να συστρατευθούν σε έναν κοινό αγώνα, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ, ενωμένο και δυνατό, να υπάρξει, να δράσει και να δημιουργήσει στο σύγχρονο τώρα, προς όφελος του συνόλου, προς όφελος του Έθνους.

Ως νέοι, που καλούμεθα να πληρώσουμε τα «χρέη» των προηγούμενων γενιών, επιθυμούμε να δώσουμε εμείς αυτή τη φορά το παράδειγμα για μια ανανεωμένη ενωτική πορεία του Κινήματος, σε σωστές βάσεις, όπου ο διάλογος θα αποτελεί την αφετηρία και οι δημοκρατικές αρχές την πυξίδα.


ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΒΙΔΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ        ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΔΡΟΥΖΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ              ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΕΔΙΑΡΟΓΛΟΥ ΡΟΖΑ        ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ Ν.ΠΑΣΟΚ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΕΥΒΡΙΒΙΑΔΗΣ    ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΕΥΗ        ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΠ ΑΤΕΙ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΙΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ     ΜΕΛΟΣ Σ.Γ. ΠΑΣΚ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ Ν.ΠΑΣΟΚ
ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ          ΜΕΛΟΣ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ Ν.ΠΑΣΟΚ
ΟΥΛΗΣ ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ     ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ    ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΠΑΤΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ      ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ Ν.ΠΑΣΟΚ
ΡΑΠΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ              ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΙΤΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                ΜΕΛΟΣ Δ.Ε ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΣΟΥΛΙΤΣΙΩΤΗ ΑΝΘΗ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
ΧΑΛΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που δουλεύεις ξέχασες να μας πείς Χρήστο Δρούζια

Ανώνυμος είπε...

Καλη προσπάθεια απο τα παιδια

Τουλάχιστον είναι συγκεκριμένο κείμενο με τελείες

Ανώνυμος είπε...

kairo eixame na ton doume
simathita sixaritiria

Ανώνυμος είπε...

GIA SOU FILE
KALA NA PERNAS

blogger hit counter