tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Θα κινδυνεύσει με «ασφυξία» το Παναρκαδικό Νοσοκομείο;

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Θα κινδυνεύσει με «ασφυξία» το Παναρκαδικό Νοσοκομείο;

Η έναρξη λειτουργίας του νέου ασφαλιστικού υπερταμείου (ΕΟΠΥΥ), σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών που συνεργάζεται με το νέο ταμείο, οδηγεί σε προβλέψεις ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ασθενών που θα επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία, το επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη, μέχρι το τέλος του 2011 και πριν την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ, η αύξηση των ασθενών έφτανε μέχρι και το 30%, ποσοστό που θα μεγιστοποηθεί εντός του 2012.
Οι εξελίξεις αυτές, όπως είναι λογικό, αναμένεται να επηρεάσουν και το Νοσοκομείο της Τρίπολης...


Τα δεδομένα τα οποία ισχύουν σήμερα, αλλά και για όλα εκείνα που πρόκειται να επακολουθήσουν, ανέλυσε, σε συνέντευξή του, ο Κώστας Ζαχαριάς, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών της Αρκαδίας.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η αύξηση του αριθμού των ασθενών, στα δημόσια νοσοκομεία, οφείλεται στην αδυναμία του κόσμου να πληρώσει ένα ιδιωτικό γιατρό.
Με το δεδομένο αυτό, οι νοσοκομειακοί γιατροί επαναλαμβάνουν ότι διαφωνούν με το εισιτήριο των 5 ευρώ και με κάθε δυσκολία πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία. Λένε πάλι ότι εκκρεμούν χιλιάδες προσλήψεις νοσοκομειακών γιατρών, που σημαίνει ότι φεύγουν ηλικιωμένοι γιατροί, λόγω συνταξιοδότησης και δεν αναπληρώνονται, με αποτέλεσμα να μειώνεται το ιατρικό προσωπικό και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, είπε ο Κώστας Ζαχαριάς, τα νοσοκομεία θα δεχτούν μεγάλο φόρτο εργασίας.
Τα ραντεβού δεν θα επαρκούν και θα υπάρχει μεγάλη αναμονή και στα ιατρεία των νοσοκομείων, πια.
«Δημιουργείται αδιέξοδο στην αντιμετώπιση των ασθενών. Σε λίγο τα τακτικά ιατρεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, λόγω της αναμονής» είπε χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγες μέρες όλοι οι γιατροί θα τρέξουν να μπουν στον ΕΟΠΥΥ.Μη τσιμπάτε,σε λίγο θα βάζουν και μέσον.Μα είναι δυνατόν να υπάρχει σήμερα ιδιώτης γιατρός χωρίς να συνεργάζεται με τα ταμεία?Ούτε τη ΔΕΗ δε θα μπορεί να πληρώσει

blogger hit counter