tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Η ανάπτυξη της Λακωνίας θα έρθει με τη λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη»!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

«Η ανάπτυξη της Λακωνίας θα έρθει με τη λειτουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη»!

Σε ανακοίνωσή τους, οι «Οικολόγοι Πράσινοι» Σπάρτης, παίρνουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της λειτουργίας αεροδρομίου στην Τρίπολη και υπογραμμίζουν: «Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε Λάκωνες να μην ομονοούν σχετικά με την ανάπτυξη της Λακωνίας, στηρίζοντας εσωκομματικές αντιθέσεις, και να προάγουν απόψεις που ...στηρίζουν μονομερείς διαθέσεις ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με μεγάλη ζημία για την Λακωνία.
Συγκεκριμένα, ενώ η τύχη αεροδρομίου στην Σπάρτη έχει κριθεί από χρόνια, όταν σταμάτησαν οι πτήσεις από και προς Αθήνα λόγω έλλειψης επιβατών,  επανερχόμαστε πάλι σε αυτό .
Σέ μελέτη που έγινε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Λακωνίας, αποτυπώθηκε ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Λακωνία, ακόμα και με σημαντική αναβάθμιση του αεροδρομίου της που δεν λειτουργεί κάν και δεν είναι στον κατάλογο αεροδρομίων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ( και  η οποία αναβάθμιση δεν προβλέπεται για την επόμενη πενταετία), δεν θα ξεπερνούσε το 30%, ενώ η αναβάθμιση και Πολιτική χρήση του Αεροδρομίου Τριπόλης θα έφερνε για την Λακωνία αύξηση των επισκεπτών ακόμα και 1500% (χίλια  πεντακόσια της εκατό) σε χρονικό ορίζοντα 2 ετών.
Η ανάπτυξη της Λακωνίας μπορεί να έρθει, τελικά, μόνο με αναβάθμιση των Λιμανιών της, με την προέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο Γύθειο μέσω Σπάρτης, και με αναβάθμιση και Πολιτική Λειτουργία του Αεροδρομίου Τριπόλεως.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις σχετικές μελέτες και αξιολογήσεις για την αναπτυξιακή εξέλιξη της Λακωνίας, οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τις απόψεις που εκφράζει τόσο η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, όσο και η Ένωση Ξενοδόχων Πελοποννήσου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter