tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Το κοντέρ μηδένισε. Να δούμε την Ελλάδα διαφορετικά.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Το κοντέρ μηδένισε. Να δούμε την Ελλάδα διαφορετικά.

του Βασίλη Κοντοζαμάνη (*)

Τις προάλλες ένας καλός φίλος μου επεσήμανε στο YouTube ένα βίντεο με ομιλία του Πήτερ Οικονομίδη, ειδικού στο Μάρκετινγκ. Ο ομιλητής εξηγούσε στο κοινό ενός συνεδρίου πως να επανατοποθετηθεί (rebranding στην ορολογία της επικοινωνίας) η Ελλάδα στη διεθνή κοινότητα.

Η ομιλία του με εντυπωσίασε και ομολογώ ότι την είδα και την ξαναείδα, καθώς το περιεχόμενό της ήταν όντως ενδιαφέρον σε μια εποχή όπου στο δημόσιο διάλογο κυριαρχεί η απαισιοδοξία.
Με αφορμή ένα προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Η Αθήνα ότι ήταν να δώσει το έδωσε» στο οποίο αναφερόμουν στον κορεσμό της πρωτεύουσας αλλά και στη δυναμική της περιφέρειας, σκέφθηκα ότι η όποια προσπάθεια επανατοποθέτησης της Ελλάδας πρέπει να ξεκινήσει από την ελληνική περιφέρεια.
Η Ελλάδα έχει δυο σημαντικά πλεονεκτήματα. Τον φυσικό και τον πολιτιστικό της πλούτο. Και με τα δυο αυτά πλεονεκτήματα μπορούν να έρθουν σε επαφή εκατομμύρια άνθρωποι που επισκέπτονται την χώρα μας κάθε χρόνο. Συνεπώς στα δύο πλεονεκτήματα προστίθεται ένα τρίτο: Ο τουρισμός. Στη βάση μιας μακροχρόνιας στρατηγικής μπορεί σε κάθε περιοχή της πατρίδας μας να χτιστεί μια διακριτή ταυτότητα, η οποία αν ανατρέξουμε πίσω στο παρελθόν και τις ρίζες μας θα δούμε ότι υπάρχει. Έτσι, κάθε περιοχή της Ελλάδας θα μπορέσει να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στην ανάδειξη μιας νέας εικόνας για τη χώρα μας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται πολλή δουλειά. Μα πάνω απ’ όλα απαιτείται να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις.
Σήμερα λοιπόν που το κοντέρ έχει μηδενίσει, έφθασε η ώρα να εξετάσουμε το μέλλον της πατρίδας μας, την ανάπτυξή της και την εικόνα της διεθνώς από μηδενική βάση. Να το δούμε διαφορετικά δίχως τις παθογένειες του παρελθόντος.

(*) Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, πρώην πρόεδρος ΕΟΦ, πολιτευτής ΝΔ Αρκαδίας.
Δημοσιεύτηκε στο parapolitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter