tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ερώτηση στη Βουλή για τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν μετά τη χαλαζόπτωση στην περιοχή Δάρρα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή για τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν μετά τη χαλαζόπτωση στην περιοχή Δάρρα


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις αποζημιώσεις σε αγρότες λόγω χαλαζόπτωσης στην περιοχή Δάρρα Αρκαδίας. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
              κ. Κ. Σκανδαλίδη

Οι αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή των χωριών Αρκαδίας έχουν πληγεί κατά τους μήνες Μάιο-Ιούλιο 2011 από χαλαζόπτωση. Μέχρι σήμερα και παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, δεν είναι γνωστές οι εκτιμήσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ και ο προσδιορισμός των αποζημιώσεων, οι οποίες πρέπει να καταβληθούν στους αγρότες, κυρίως σε μηλιές παραγωγής μήλων DELICIOUS-ΠΙΛΑΦΑ και σε αχλαδιές. Επικρατεί ανησυχία και αβεβαιότητα στις αγροτικές οικογένειες της περιοχής διότι οι καλλιέργειες τους προσφέρουν το μοναδικό εισόδημα στις οικογένειές τους και ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, η καταβολή των αποζημιώσεων θα καλύψει ένα τμήμα του απολεσθέντος εισοδήματος.

Κατόπιν αυτών,   
Ερωτάται
Ο αξιότιμος κ. Υπουργός:
Είναι στις προθέσεις σας,
- Να ζητήσετε από τον ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του έναντι των αγροτών της περιοχής Δάρρα Αρκαδίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter