tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Πώς να τυπώσετε τις φωτογραφίες σας!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πώς να τυπώσετε τις φωτογραφίες σας!

Γράφει ο Γιάννης Πετσέλης (Ηλεκτρονικός – Ραδιοηλεκτρολόγος)

Για πάρα πολλούς από εμάς, ένας εκτυπωτής δεν είναι μόνο για να τυπώνει κείμενα και λογιστικά φύλλα αλλά και για φωτογραφίες.
Ειδικά με την ...ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, οι οικιακές φωτογραφικές εκτυπώσεις έχουν φανατικούς φίλους και τον τελευταίο χρόνο πολλοί νέοι εκτυπωτές ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να παράγουν ποιοτικές και ανθεκτικές στον χρόνο φωτογραφικές εκτυπώσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Παρότι οι εκτυπωτές inkjet προσφέρουν πολύ καλές έγχρωμες εκτυπώσεις (κυρίως με τη χρήση ειδικών φωτογραφικών κιτ μελανιών), οι πιο αποδοτικές και ευέλικτες λύσεις βασίζονται στην τεχνολογία θερμικής εκτύπωσης (dye sublimation). Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι εκτυπωτές της κατηγορίας βασίζονται σε αυτή την τεχνολογία, συνδυάζοντας μικρές διαστάσεις και πολύ καλή ποιότητα εκτυπώσεων.
Οι φωτογραφίες που τυπώνονται σε φωτογραφικούς εκτυπωτές αντέχουν περισσότερο στον χρόνο χωρίς να ξεθωριάζουν τα χρώματά τους, ενώ και το κόστος εκτύπωσης κινείται σε λογικά επίπεδα. Ικανοποιητικές είναι και οι ταχύτητες εκτύπωσης (κατά κανόνα μία φωτογραφία σε λιγότερο από ένα λεπτό), αλλά το μέγεθος εκτύπωσης ως επί το πλείστον δεν ξεπερνά τα κλασικά φωτογραφικά φορμάτ και δεν είναι δυνατές οι μεγεθύνσεις. Σε γενικές γραμμές, η απόφαση που πρέπει να λάβει κάποιος σε σχέση με την αγορά φωτογραφικού εκτυπωτή είναι αν θα πρόκειται για μικρό σε διαστάσεις ελαφρύ μοντέλο, το οποίο όμως δεν θα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εκτύπωσης, ή για μεγαλύτερο και βαρύτερο με πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι συνήθως το κοινό διαθέτει ήδη κάποιον εκτυπωτή για συμβατικές εκτυπώσεις, η πρώτη επιλογή φαίνεται πιο λογική και εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία και φορητότητα.

http://sygxronitexnologia.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter