tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Έργα βελτίωσης θα γίνουν στο δρόμο "Άργους - Ναυπλίου"

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Έργα βελτίωσης θα γίνουν στο δρόμο "Άργους - Ναυπλίου"

Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της Τρίπολης (και όχι μόνο) που συχνά πυκνά επισκέπτονται την Αργολίδα και ειδικότερα το Ναύπλιο, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι διαπιστωμένο λοιπόν ότι στο δρόμο από το Άργος ως το Ναύπλιο, υπάρχουν προβλήματα και η συγκεκριμένη οδός χρειάζεται άμεσα εργασίες βελτίωσης.
Σήμερα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανακοίνωσε ότι ...
εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο για τη βελτίωση τμήματος της εθνικής οδού Άργους – Ναυπλίου έναντι των ποινικών φυλακών της Τίρυνθας. Αναλυτικότερα η επέμβαση αφορά τη βελτίωση οριζόντιας καμπύλης στο προαναφερθέν σημείο με παράλληλη μηκοτομική διευθέτηση. Η οδός ανήκει στην κατηγορία ΑΙΙΙ κατά ΟΜΟΕ και η ταχύτητα μελέτης είναι Ve=70χλμ/ώρα.
Κατά τη χάραξη σε οριζοντιογραφία βελτιώθηκε η αριστερόστροφη καμπύλη με τιμή ακτίνας καμπυλότητας R=1000m .
Οι κατά μήκος κλίσεις κυμαίνονται από 0,9% - 1,9%. Επίσης έγινε προσπάθεια της κατά το δυνατόν καλύτερης διάταξης της μηκοτομής σε σχέση με τις καμπύλες σε οριζοντιογραφία, ώστε η πορεία της οδού να είναι ικανοποιητική από την άποψη της οπτικής εικόνας, της απορροής των ομβρίων και της δυναμικής της κυκλοφορίας.
Η υφιστάμενη διατομή της οδού προσαρμόζεται στη β2 κατά ΟΜΟΕ και προβλέπεται με ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα πλάτους 8,00μ. που αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,75μ. η καθεμία και λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,25μ.
Στα επιχώματα /ορύγματα σε όλο το μήκος επιρροής του κόμβου προβλέπονται έρεισματα πλάτους 2,35μ. προκειμένου να δεχθούν στηθαία ασφαλείας που η όψη τους πρέπει να απέχει 2,00μ από το άκρο της λωρίδας καθοδήγησης. Τέλος, προβλέπεται εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού.
Τα παραδοτέα της παρούσας πράξης με την ολοκλήρωση των υποέργων είναι η βελτίωση υφιστάμενης οδού 828 μέτρα.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 10 (μήνες).
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 1,120,000.00 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter