tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Νέες κόντρες στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Νέες κόντρες στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας!

Επίθεση εναντίον των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας εξαπολύει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ – ΚΚΕ), για τον κοινωνικό διάλογο που ξξεκινά σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το μη μισθολογικό κόστος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ)
Παράταξη που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ
ΤΡΙΠΟΛΗ 16 Γενάρη 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μας σφαγιάζουν με τον «κοινωνικό διάλογο» παράλληλα με τον αντιδημοκρατικό κατήφορό τους»

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ αποφάσισαν να πάνε στον «κοινωνικό διάλογο» που θα χρησιμοποιηθεί από κυβέρνηση – τρόικα – Ε.Ε. για να μπει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όταν και όποτε θέλουν οι κεφαλαιοκράτες, με μισθούς πείνας. Η παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση» (στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) αθώωσε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ λέγοντας ότι «μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο που χρειάζεται η εργατική τάξη» προσφέροντας της άλλοθι για την συμπόρευση της με το ΣΕΒ στο χτύπημα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Για άλλη μια φορά συμπορεύτηκε με τη γραμμή της ΓΣΕΕ.
Έχουν πείρα οι εργαζόμενοι από τις απώλειες που μέτρησαν σε όλους τους μέχρι τώρα «κοινωνικούς διαλόγους», που στήθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία, και ο οποίος «διάλογος» έχει αναδειχθεί σε πολύτιμο εργαλείο «κοινωνικής συναίνεσης» - δηλαδή υποταγής της εργατικής τάξης - από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα αντίστοιχα όργανα και θεσμούς που έχει συγκροτήσει γι' αυτό το σκοπό.
Την ίδια κατεύθυνση στήριξης του «κοινωνικού διαλόγου» ακολουθούν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.
Στα πλαίσια της συμμαχίας τους μάλιστα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο για να δείξουν την εναντίωσή τους στη μείωση του «μισθολογικού κόστους» ενώ συζητούν για τη μείωση του «μη μισθολογικού». Λες και το «μη μισθολογικό κόστος» δεν αφορά το βοιωτικό επίπεδο της εργατικής τάξης. Για αυτή την κινητοποίηση δεν πάρθηκε καν απόφαση ή δεν έγινε έστω συζήτηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Την ίδια τακτική έχουν ακολουθήσει και σε προηγούμενες εκδηλώσεις. Κατανοούμε αυτή τους τη στάση γιατί:
1.    Στηρίζουν στην ουσία αυτή την πολιτική που εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και του ευρωμονόδρομου.
2.    Δεν θέλουν να ακουστούν οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που είναι συνεπές στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων.
3.    Δεν θέλουν να καταδικάσουν τη στάση της ΓΣΕΕ.
4.    Δεν θέλουν να καταδικάσουν τη στάση των πολιτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ που θεσμοθετούν μέτρα για να διασώσουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.
5.    Βασίζουν όλη τη δράση τους εντός της «νομιμότητας». Αυτής της αστικής νομιμότητας που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
6.    Δεν θέλουν να αναδειχθούν τα αίτια της καπιταλιστικής κρίσης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις συνδικαλιστικές παρατάξεις. Καμία εμπιστοσύνη. Να χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους οι εκπρόσωποί στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του κόμματος της Μπακογιάννη.
Οργάνωση και συσπείρωση στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter