tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ανακύκλωση εγκαταλελειμμένων οχημάτων θα ξεκινήσει στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ανακύκλωση εγκαταλελειμμένων οχημάτων θα ξεκινήσει στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα ανακύκλωσης αυτοκινήτων. Όσον αφορά τη σύμβαση με ...την εταιρεία «ΠΕΛΑΝ Α.Ε.» για υπογραφή σύμβασης συνεργασίας, αποφασίστηκε ότι θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει πιθανές ωφελιμότερες για το Δήμο προτάσεις (π.χ. διαγωνισμός ).
Η απόφαση λήφθηκε, μειοψηφούντος του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής Παναγιώτη Αδάμη ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Πρέπει να γίνει περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από υπηρεσία του Δήμου σε συγκεκριμένο χώρο και να γίνει η πλήρης εκμετάλλευση τους από το Δήμο σε όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτης Μαντάς, εισηγούμενος το συγκεκριμένο θέμα, είπε τα εξής: «Από την εταιρεία «ΠΕΛΑΝ Α.Ε.» η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ανακύκλωσης έχουμε αίτημα για τη συνεργασία της με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Η εν λόγω εταιρεία είναι επίσημο μέλος της ΕΔΟΕ, με πιστοποίηση των υπηρεσιών της όσο αφορά τόσο στην διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών μέχρι την οριστική διάλυση τους όσο και στην ασφαλή μεταφορά τους. Η εταιρία εδρεύει στην Τρίπολη και λειτουργεί ως μονάδα ανακύκλωσης και διάλυσης οχημάτων τέλους κύκλου ζωής. Στα πλαίσια της συνεργασίας που προτείνει στον Δήμο, θα αναλάβει δωρεάν όλη την απαιτούμενη διαδικασία της συλλογής με δικά της μέσα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, την
ανακύκλωσή τους καθώς και την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών καταστροφής.
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχοντας διαπιστωμένα πρόβλημα με το πλήθος των
εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην περιφέρειά του, καθώς και από την υποχρέωσή του για διαχείριση των δημοτικών στερεών αποβλήτων που πηγάζει από τον Ν.1650/86, θα πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την δημόσια υγεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter