tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σύναψη δανείου για ανέγερση Δημαρχείου στη Βόρεια Κυνουρία

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σύναψη δανείου για ανέγερση Δημαρχείου στη Βόρεια Κυνουρία

Η κατασκευή του νέου Δημαρχείου στο Αστρος απασχόλησε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο, με το θέμα της «έγκρισης αίτησης χορήγησης δανείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για ανέγερση Δημαρχείου», όπως γράφει το astrosnews.gr. Ουσιαστικές διαφωνίες υπήρξαν ...
από την αντιπολίτευση και την παράταξη του κ. Στράτη Δαλιάνη,τόσο για τον χώρο, όσο και για την πιθανότητα το έργο να σταματήσει λόγω ενστάσεων (λεπτομέρειες από παλαιότερη συνεδρίαση ΕΔΩ).
Δείτε παρακάτω την εισήγηση για το θέμα: Σύναψη δανείου για ανέγερση Δημαρχείου
Η ανέγερση του δημαρχείου θεωρώ ότι αποτελεί έργο σοβαρό και όχι βιτρίνας γιατί μετά την αποπεράτωση του θα προσφέρονται στους πολίτες σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες .
Κατά την συζήτηση του θέματος στην οικονομική επιτροπή του δήμου στην οποία συμμετέχω ζήτησα επιπλέον διευκρινήσεις όπως :
  • Έχετε υπολογίσει την σημερινή οικονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας , άρα και του δήμου ?????δηλαδή με μια προβλεπόμενη ύφεση της τάξης του 7% που μιλούν οι <<ειδικοί>>, με σχεδόν σίγουρη την περικοπή των χρηματοδοτήσεων από την κεντρική διοίκηση , με την αδυναμία πληρωμών των συμπολιτών μας που θα προκύψει από την εξαθλίωση των οικονομικών του οικογενειακού εισοδήματος ,θα μπορέσει ο δήμος να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου , τόσο αυτές που θα προκύψουν, όσο και αυτές που προϋπάρχουν ???
  • Λέγοντας το υπόλοιπο του ποσού που απαιτείται δηλαδή περίπου 1.000.000 ευρώ θα το εξασφαλίσετε από ιδίους πόρους θέλω να μας διευκρινίσετε τι εννοείται δηλαδή ιδίους πόρους και από πού θα προκύψουν ??
  • Πρέπει να μας εξασφαλίσετε ότι η σύναψη του δανείου δεν θα επιφέρει δυσλειτουργία στις παρερχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες από το δήμο , όπως καθαριότητα , κοινωνική συνοχή ,όπως και άλλων έργων απαραίτητων για τη εύρυθμη λειτουργία όλων των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου μας .
  • Αν έχετε διερευνήσει την πιθανότητα ένταξης του όλου έργου σε κάποιο ευρωπαϊκό συνχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και τέλος
  • Επειδή θεωρώ λίγα τα 10 χρόνια αποπληρωμής του δανείου, που ,η οποιαδήποτε αλλαγή της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, θα μας φέρει σε μια δύσκολη θέση να διαπραγματευτείτε με το πιστωτικό ίδρυμα την αποπληρωμή του σε είκοσι χρόνια δίνοντας μια επιπλέον ασφάλεια .
Εφόσον μας εξασφαλίζετε ότι έχετε λάβει υπόψη σας όλα τα παραπάνω και έχετε μεριμνήσει για όλα μέχρι και την αποπεράτωση του (δημαρχείου ) ,
Μετά από τις διευκρινήσεις, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις σας βεβαίως και λέω ναι στη σύναψη δανείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter